(P) Șemineelor electrice sunt utile și merită cumpărate! – Beneficii pentru sănătate

De Unica.ro, pe

Șemineele electrice sunt fiabile, versatile, ușor de utilizat și sigure pentru sănătatea oamenilor. Specialiștii spun despre aceste sisteme de încălzire că anulează toate pericolele ce apar la șemineele tradiționale, pe gaz sau pe lemne.

În plus, acestea oferă multe avantaje pentru mediu și beneficii pentru sănătate, așa că nu ar trebui să ne mire creșterea în popularitate de care s-au bucurat în ultimii ani. Iată câteva dintre principalele beneficii ale șemineelor electrice:

Mențin căldura

Șemineele electrice pot fi folosite pentru a încălzi locuința rapid, la temperatura dorită, iar apoi când aceasta este atinsă, radiatorul poate fi decuplat, iar ele pot fi utilizate doar pentru efectul estetic. Multe modele de șeminee electrice moderne au efectul de flacără realist 3D, sau de flacără dansantă instantanee, deci sunt perfecte pentru oamenii care caută aspectul unui foc sigur, cu un combustibil fără probleme. 

În timpul verii, aceste șeminee electrice pot fi utilizate fără încălzire, doar pentru a te bucura de calitatea relaxantă și confortabilă a flăcării, în acea perioadă din an. Astfel de sisteme aduc un plus de eleganță în decorul încăperii și creează o atmosferă plină de farmec și romantism mai ales seara. 

Plăcerea vizuală și căldura unui foc  sunt principalele atuuri ale șemineelor electrice, temperatura poate fi controlată prin termostat și telecomandă. Prin acestea se poate opri încălzirea și se poate folosi efectul relaxant oferit de un foc pâlpâitor în orice sezon din an, și primăvara sau vara.  

Nu există flăcări reale, nu există fum

(P) Șemineelor electrice sunt utile și merită cumpărate! – Beneficii pentru sănătate

La șemineele electrice nu există fum sau praf (ca la cele pe lemne) și nici emisii de gaze toxice, care poluează greu aerul din interior. Acest lucru este un mare beneficiu pentru sănătatea oamenilor și a animalelor de companie. Fumul conține agenți cancerigeni și alte gaze dăunătoare pentru sănătate, cum este monoxidul de carbon. 

Aspectul lor este asemănător cu cel al unor șeminee tradiționale, dar buștenii sunt 3D, unii pâlpâie jarul și își pot schimba culoarea și intensitatea. 

Există și anumite sisteme de încălzire cu tehnologie avansată, ce produc un efect de fum. Este vorba despre șeminee electrice Dimplex ce au funcția de fum, ce poate fi activată, astfel apa se evaporă și creează iluzia de fum. 

Toate obiectele au temperatura potrivită

Prin folosirea acestui sistem de încălzire, toate obiectele din casă vor avea temperatura potrivită, deci nu este cazul să-ți faci probleme dacă cineva din familie sau animalul de companie atinge ceva, chiar și carcasa șemineului este rece. 

Oferă umiditate

(P) Șemineelor electrice sunt utile și merită cumpărate! – Beneficii pentru sănătate

Dacă se alege un șemineu electric cu focar infraroșu, acest sistem de încălzire pentru living oferă mai multă umiditate în aer, astfel încăperea devine mult mai confortabilă. El arată ca un șemineu tradițional, are efect de flacără, poate fi utilizat cu sau fără încălzire. Unii oameni îl pot folosi fără căldură, pentru a se bucura de efectul ca de poveste, care îi fac să petreacă clipe minunate alături de cei dragi, în confortul casei. 

Purifică aerul

Unele modele de șeminee electrice de pe Hombee.ro purifică aerul 24 de ore din 24, îl împrospătează, elimină alergenii și particulele de praf, iar în plus oferă și acea stare de relaxare și confort creată de căldura aerotermei. 

Alte avantaje

(P) Șemineelor electrice sunt utile și merită cumpărate! – Beneficii pentru sănătate

  • Eficiență energetică – Folosește 99% din energia electrică solicitată în scopul de a produce căldură
  • Durabilitate în timp – Este un sistem de încălzire cu o durată de viață mare
  • Cost redus – Este un produs bun în raport calitate-preț. 

Prin folosirea acestor șeminee electrice moderne, care nu emit fum, ne putem salva de boli letale (ce sunt produse de agenții toxici, cancerigeni din fum).  

Încălzirea poate fi controlată, iar carcasa șemineului este rece, deci acest sistem nu reprezintă o amenințare la adresa siguranței persoanelor din casă. După cum se știe, copiii au obiceiul de a pune mâna pe diverse lucruri, iar în cazul unui șemineu pe lemne, trebuie mai multă atenție ca ei să stea departe de acesta.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!