(P) Răsfăț de toamnă – Top experiențe în Dubai

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 septembrie 2020, 09:11

Ziua se scurtează, soarele nu mai emană o căldură atât de sufocantă, dar tu ai mai vrea să te răsfeți pentru că încă nu îți vine să lași vara să plece. Dacă încă nu te-ai decis unde să pleci toamna aceasta pentru o vacanță, Dubai este răspunsul! Este ideal pentru cei care iubesc relaxarea, mâncarea excelentă, cultura interesantă și shopping-ul – firește, totul asezonat cu o doză de soare numai bun pentru un bronz fabulos! 

Întâmpină o nouă zi alături de Beduini în deșert sau cu o panoramă fabuloasă 

(P) Răsfăț de toamnă - Top experiențe în Dubai

Începe ziua pășind pe urmele beduinilor și ale cămilelor într-o caravană tradițională prin deșert. Satul Beduinilor se află la 45 de minute de Dubai în Al Marmoom Desert Conservation Reserve. La sosire vei fi întâmpinat în stilul tradițional al beduinilor, vei afla despre cele mai importante tradiții și vei cunoaște ritualurile zilnice ale acestei culturi. Nu doar că vei putea să fii martorul preparării felurilor de mâncare tradiționale și al fierberii cafelei arăbești, ci vei mânca tradiționalul mic dejun alături de beduini, din aceeași farfurie și … cu mâna. Apoi, vei asista la un spectacol realizat de beduini la care, dacă vrei, poți lua parte în mod direct. 

O altă opțiune este să porninți aventura matinală din Dubai cu un zbor deasupra Emiratului. Dubai este renumit pentru o serie de reușite arhitecturale, printre care Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Al Arab – hotelul în formă de velă și cartierul Palm Jumeirah. Toate locurile din avion sunt la geam, astfel încât niciunul dintre pasageri nu va rata priveliștea absolut fabuloasă. 

Bucură-te de soarele de toamnă 

(P) Răsfăț de toamnă - Top experiențe în Dubai

Plaja La Mer este una dintre cele mai bune alegeri dacă te afli în Dubai, pentru că ai mare și soare. Se află în coloratul district Jumeirah, care este și unul dintre cele mai noi centre cu artă stradală din Dubai. Pereți decorați cu graffiti, un număr de cafenele tentante și mici magazine de toate tipurile învăluie această plajă într-un aer de relaxare fermecătoare. Dacă ești un spirit mai aventuros, nu uita să vizitezi Laguna Water Park.

Pentru cei care iubesc arta…

(P) Răsfăț de toamnă - Top experiențe în Dubai

Dacă manifești un interes față de artă, nu rata Alserkal Avenue. Este unul dintre cele mai noi și trendy locuri pentru entuziaștii de arta și divertisment. Avenue este un rai al diverselor expoziții, conferințe, festivaluri și show-uri de gătit modern. 

Înapoi în trecutul DUBAI-ului

(P) Răsfăț de toamnă - Top experiențe în Dubai

Ritmul de dezvoltare a orașului este unul fantastic și cu greu poți crede că până acum 50 de ani Dubai era doar un oraș pescăresc pe malul unui râu. Fix în acest loc, în 1800, cei din tribul Bani Yas și strămoșii dinastiei Maktoum și-au stabilit așezământul. Și aici s-a născut viziunea asupra Dubai: semințele ambiției au fost cultivate pe un teren fertil iar satul pescăresc a crescut ajungând o metropolă futuristă, cosmopolită și dinamică. 

Vizitați cartierul istoric Al Fahidi, un labirint al străzilor șerpuite și al turnurilor de ventilație. Aici veți găsi magazine, galerii și muzee, XVA Gallery, Dubai Museum, Coffee Museum și Majlis Gallery. În călătoria înapoi în timp nu trebuie să ratați Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding, unde puteți opta pentru un tur cu ghid sau să acceptați invitația la un festin arăbesc tradițional, în timpul căruia veți afla o multitudine de lucruri despre viața din Emiratele Arabe Unite. 

(P) Răsfăț de toamnă - Top experiențe în Dubai

Simțiți mirosul târguielii asupra prețurilor? Piețele arăbești, așa-numitele bazaruri (souk) în Vechiul Dubai (Old Dubai), sunt locul potrivit. O selecție minunată de bunuri – de la textile până la parfumuri și aur vă așteaptă. Dacă ești un bun negociator, aici este locul unde te poți târgui și astfel cumpăra ceea ce dorești la un preț excelent.  

O gustare la înalțime  

(P) Răsfăț de toamnă - Top experiențe în Dubai

Burj Khalifa este parte integrantă din orizontul orașului. Cea mai înaltă clădire din lume, numărând 828 de metri, are 162 de etaje. Dacă iubești apusurile pline de culoare, ei bine aici e locul ideal! La „doar“ 575 de metri distanță față de pământ se află The Lounge, cel mai înalt restaurant din lume. Aici poți să iei o gustare sau să te răsfeți cu un cocktail. Poți îmbina vizitarea celei mai înalte clădiri cu shopping-ul. Dubai Mall oferă o grămadă de magazine, centre de jocuri, un VR Park cu realitate virtuală, un patinoar de dimensiuni olimpice și Dubai Aquarium – care găzduiește 33.000 de specii subacvatice. 

LA PERLE – ireal, uimitor și de neuitat

(P) Răsfăț de toamnă - Top experiențe în Dubai

După ce apune soarele, nu rata show-ul La Perle, care combină spiritul din Dubai cu iconica „scenă de apă“, într-un spațiu ce are 860 de metri pătrați. Artiști din 23 de țări realizează numere care îți taie răsuflarea – de la acrobații, scufundări până la motociclete care sfidează gravitația. Show-ul este inspirat de pulsul orașului și are două reprezentații pe seară, 5 zile pe săptămână. De marți până vineri, este pus mereu în scenă de la 19.00 și de la 21.30, iar sâmbăta de ora 16.00 și de la ora 19.00.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!