(P) Nu ai un spațiu verde de care să te bucuri? Nu îți face griji! Acum poți transforma balconul în propria oază de relaxare!

De Unica.ro, pe

În această perioadă destul de grea pentru toți oamenii, românii care nu locuiesc la casă și care nu au un spațiu verde în care să se relaxeze, simt mai mult decât niciodată nevoia de a ieși în natură. Totuși, chiar dacă majoritatea apartamentelor au balcoane destul de mici, vei găsi în articolul de mai jos o mulțime de idei pentru a îl transforma pe al tău într-un loc special de poveste!

Iată ce îmbunătățiri trebuie să aduci balconului tău!

  1.  Apelează la plante

Există o mulțime de plante și de flori care rezistă foarte bine în aer liber, indiferent de anotimp, precum: 

  • Sempervivum (sau Planta urechelniță) – specie suculentă, extrem de ușor de îngrijit
  • Bergenia – cu o înălțime care atinge maxim 50 de centimetri este perfectă pentru balconul tău. Datorită faptului că își schimbă culoarea de-a lungul anotimpurilor, oferă oricărui spațiu un decor superb. 
  • Saxifraga – este extrem de rezistentă la vânt, ger și lipsa apei, deci nu este greu de întreținut. Totuși, trebuie poziționată cât mai aproape de o sursă naturală de lumină. 
  • Aspidistra elatior (sau Planta de plumb) – este una dintre cele mai bune alegeri pentru spațiul exterior, deoarece rezistă la temperaturi de până la 0 grade Celsius.

În ceea ce privește așezarea lor, alege suporturi rezistente, pe care să le instalezi pe pereții interiori și pe balustradă. În cazul în care ai un balcon închis cu geamuri, intră pe site-ul greenarium.ro și descoperă terarii cu plante aeriene care se potrivesc de minune spațiului de interior. Datorită aspectului minimalist și rafinat pe care îl au, vei observa cum orice încăpere devine o oază de relaxare.

      2Amenajează un mobilier cât mai simplu

Pentru a te bucura de micul spațiu de poveste pe care l-ai creat după amplasarea plantelor și florilor tale preferate care rezistă la ger este momentul să apelezi la câteva piese de mobilier. În funcție de timpul pe care îți dorești să îl petreci pe balcon, poți adăuga o masă cu două scaune și câteva rafturi pe care să îți pui lucrurile tale preferate precum: cărți, reviste sau poze cu cei dragi. Pentru că se apropie vara este momentul perfect să îți savurezi cafeaua în fiecare dimineață în liniște și să te încarci cu energia razelor de soare. 

    3. Alege un stil de design interior

Pentru a fi sigură că la final te vei bucura de o amenajare perfectă, trebuie să te hotărăști la un stil de design interior. Poți opta pentru elemente clasice, retro, vintage, tradiționale, industriale și multe altele. De asemenea, dacă ai posibilitatea, folosește-te de culori. Decorează pereții în nuanțe liniștitoare, cum ar fi cele pastel sau alege un tapet care imită piatra, lemnul sau cărămida. Încearcă pe cât de mult posibil să oferi balconului puțin din personalitatea ta!

Așadar, nu mai sta pe gânduri și amenajează-ți chiar acum balconul. Nu îți face griji în privința unui buget, deoarece, majoritatea ideilor de mai sus nu sunt deloc costisitoare!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!