(P) Grecia pentru Toți. 3 destinații perfecte pentru vacanțele în familie!

De Unica.ro pe
Apreciată îndeosebi pentru plajele sale generoase și atmosfera cosmopolită pe toată perioada anului, Grecia rămâne și în acest an preferata turiștilor români care vor să petreacă vacanța de vară pe una dintre cele mai pitorești insule elene. Thassos, Evia și Zakynthos sunt doar câteva dintre destinațiile ce te așteaptă cu ape turcoaz, sate pescărești autentice, situri arheologice și o mulțime de plaje cu nisip fin.

Tarife accesibile inclusiv seniorilor!

Dacă plănuiești o vacanță în Grecia în această vară, acum ai prilejul excelent să descoperi Thassos, Evia sau Zakynthos prin programul Grecia pentru Toți, lansat de agenția BestTourism. Produsul turistic, de tip cel mai bun raport calitate/preț, este gândit atât pentru seniori, cât și pentru familiile cu copii sau tinerii dinamici, dornici de cele mai tari experiențe de vacanță.

vacanta in Grecia

Thassos, între tradiție și modernitate

Cea mai nordică insulă din Marea Egee, Thassos este cel mai bun loc unde poți face cunoștință cu tradițiile macedonene. Explorează satele așezate în inima pădurilor de pini, unde se mănâncă și se trăiește exact ca acum câteva sute de ani. Theologos, capitala culturală a insulei se mândrește cu cele mai frumoase case din piatră, în timp ce Skala Potamia este fără îndoială cea mai pitorească stațiune datorită poziției sale la poalele Muntelui Ipsarion și în jurul unui golf de smarald al Mării Egee.

Dacă nu te-am convins să vezi Thassos datorită satelor sale tradiționale, atunci poate îți dorești să iei cu asalt plajele moderne aflate aici. Golden Beach, Paradise Beach sau Pefkari Beach sunt doar câteva dintre plajele cu nisip fin, încadrate de ape ca smaraldul, ce poartă distincția de ”Blue Flag”. Iar dacă ești dornic de relaxare într-un colț de paradis, atunci nu rata Giola, o piscină naturală săpată de mare ce se află foarte aproape de Satul Stelelor, Astris.

Grecia - vacanta

Evia, insula cu sate pescărești și plaje sălbatice

Tradiționala și liniștita insulă Evia este cunoscută îndeosebi pentru izvoarele sale termale din Edipsos, ce țâșnesc din stânci și se scurg în mici vane calcaroase aproape de plaja stațiunii. La fel de căutată de turiști este și stațiunea Pefki, care te întâmpină cu o plajă generoasă din prundiș și un număr mare de taverne pescărești.

Pe lângă stațiunile sale tradiționale și plajele generoase, Evia găzduiește și o seamă de edificii de patrimoniu poate la fel de vechi precum cele din Creta. Dacă ești împătimit de istorie descoperă importantul sit arheologic Eretria Antică, unde se mai găsesc ruinele unui Teatru cu 6000 de locuri, dar și pietrele de temelie ale Templului Apollo Dafneforos.

Evia este și o importantă destinație de pelerinaj, iar dacă vrei să te reculegi spiritual poți să faci o excursie la Biserica Sfântul Ioan Rusu din satul Prokopi, ce adună mii de pelerini din toate colțurile Greciei.

Zakynthos, Veneția Sudului

Zakynthos înseamnă plaje cu nisip fin, atmosferă cu iz venețian, lagune turcoaz și stațiuni cochete cu o viață de noapte fulminantă. Însă, vei găsi aici și așezări rustice pitite între plantații de măslini și rodii, cetăți antice și bisericuțe bizantine fermecătoare. Dacă capitala Zante amintește mai degrabă de un orășel italian, mai ales în zona dealului Bohali unde se află Castelul Venețian, fermecătorul Volimes este satul autentic unde ai impresia că timpul a rămas în loc.

O vacanță în Zakynthos trebuie să includă o croazieră spre Plaja Navagio – una dintre cele mai spectaculoase din Europa, unde se află epava vasului Panagiotis. Dacă ești pasionat de scufundări cel mai bun loc unde poți practica acest sport este Parcul Național Golful Laganas, o zonă protejată datorită faptului că în zona plajelor cu nisip fin își depun ouăle țestoasele pe cale de dispariție, Caretta Caretta. Alte locuri preferate de scufundători sunt Peșterile Albastre, Grotele Keri și Insulița Marathonissi.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Grecia pentru Toti

*Sejur Thassostarif special: de la 203 euro/persoana, fara masa.

*Sejur Evia – tarif special: de la 211 euro/persoana, mic dejun.

*Sejur Zakynthos – tarif special: de la 214 euro/persoana, mic dejun.

Servicii incluse: 6 nopti de cazare cu tipul de masa specificat, hoteluri de 2*-3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742, 0784.215.623.

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"