(P) De ce e mai sănătos să locuieşti într-o casă de cărămidă

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 aprilie 2021, 22:11

Materialele din care sunt realizate locuințele au implicații profunde în viitor, mai ales la nivelul rezistenței și a durabilității, însă alegerea acestora are legătură și cu sănătatea, deopotrivă. Dacă te întrebi de ce e o casă din cărămidă mai sănătoasă decât alta, la nivel de materiale utilizate, iată ce ar trebui să știi. 

Cărămida ajută sistemul imunitar

Indirect, desigur, pentru că nu este un medicament propriu zis, cărămida plină este un excelent material care ajută la protejarea imunități. Cărămida plină este un material folosit pentru construire, însă el are ramificații și la nivel de izolare termică. Astfel, cărămida plină asigură toate nevoile la nivel de rezistență, dar și la nivel de eficiență energetică, pentru că ține la distanță mucegaiul și igrasia, adică exact acele probleme care pot produce deficiențe la nivelul sănătății umane. Poți cumpăra caramida plina intrand pe site-ul Mathaus.ro, pentru a fi sigur că produsele achiziționate îndeplinesc standardele de calitate și rezistență. 

Cărămida ajută la izolarea termică a locuinței

Confortul la nivel de izolare termică este foarte important, deoarece vei avea nevoie de un material eficient din punct de vedere energetic, care să protejeze temperatura și care să elimine pe cât posibil efectul punților termice. Cărămida conservă foarte bine căldura la interior, drept pentru care este adesea preferată pentru realizarea lucrărilor de construcții. Zidăria menține căldura și este ea însăși un material cald, natural, care aduce cu sine și cele mai frumoase caracteristici în ceea ce privește esteticul. 

Cărămida rezistă mai bine la intemperii

Cărămida este un material natural, care poate rezista zeci de ani în construcții, fără a avea nevoie de reabilitări majore. Firește, este nevoie ca aceste clădiri să fie în mod corect realizate și consolidate, utilizând mortare de calitate, care nu se deteriorează în timp. Astfel, de multe ori cărămida plină trece testul timpului prin faptul că rămâne ”în picioare” chiar și în caz de zăpadă, vânt sau soare puternic, mai ales dacă îi este asigurat și stratul de protecție necesar ca acoperire.

Cărămida plină rezistă la incendiu

Un lucru foarte important atunci când vine vorba despre sănătate este modul de comportare al materialelor de construcție la cutremur. În general materialele de construcții folosite pentru structura de rezistență a clădirii nu ard și nici nu întrețin arderea, însă problema care se pune este la nivel de emanare a unor substanțe toxice atunci când este atinsă o anumită temperatură ca prag limită pentru utilizator. Cărămida plină este înă din acest punct de vedere un material cu caracteristici deosebite, deoarece nu arde și nici nu emană vapori toxici, iar faptul că ea însăși trece printr-un proces de ardere ajută la păstrarea caracteristicilor de rezistență la foc.

Cărămida este rezistentă la cutremur

Cărămida oferă și o rezistență foarte mare și la cutremur, iar acest lucru devine foarte important pentru sănătate în sensul că o construcție din zidărie tinde să reziste mai bine decât o construcție din elemente prefabricate, spre exemplu. Acest lucru se datorează faptului că zidăria este realizată cu ajutorul unui model țesut, legat cu un liant, mortarul, cel care ține de altfel structura legată. 

Datorită caracteristicilor ei foarte bune, cărămida poate fi folosită chiar și în lucrări adiacente, cum ar fi decorarea spațiilor sau realizarea unor elemente extra pentru casă și grădină. Avantajele sunt foarte multe și în aceste cazuri, destul de similare cu cele enunțate anterior. 

Caramida plină este adesea preferată chiar și de proiectanți, deoarece acest material oferă resurse valoroase construcției, iar în plus, ea este un material perfect capabil să gestioneze majoritatea tipurilor de încărcări, astfel încât construcția să reziste peste ani. 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!