(P) Cum tratezi eficient transpirația excesivă?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 22 august 2019, 12:40

Transpirația este o reacție normală a organismului, atunci când suntem supuși unui efort fizic intens, unor temperaturi crescute sau unor emoții. Există însă persoane care indiferent de starea afectivă sau de temperatura, au în permanentă axilele sau palmele ude.

Transpirația excesivă sau hiperhidroza este o reacție a glandelor sudoripare care secretă o cantitate excesivă de sudoare, mult peste limitele normale.

Există două tipuri de hiperhidroza – cea primară, care are de cele mai multe ori o cauza genetică, sau cea secundară – cauzată de afecțiuni endocrinologice sau neurologice.

În cele mai multe cazuri, hiperhidroza se manifestă la nivelul axilelor sau al palmelor, însă există și cazuri de hiperhidroza la nivelul tălpilor sau la nivelul capului, în zona frunții sau a mustății.

Cum te poate afecta transpirația excesivă?

De cele mai multe ori, persoanele care suferă de această afecțiune sunt conștiente de problema pe care o au și încearcă în permanentă să o ascundă sau să o mascheze.(P) Cum tratezi eficient transpirația excesivă?Sunt jenate și se stresează din cauza acestei problem, fapt care duce la un răspuns neuro vegetative, care nu face altceva decât să agreveze situația și să determine glandele să producă și mai multă sudoare.

Din păcate, hiperhidroza poate determina pacientul să ajungă într-o stare de depresie sau anxietate permanentă.

Tocmai de aceea, este recomandată vizită la un medic dermatolog.

Cum se poate trata hiperhidroza?

Tratamentul este unul extrem de sigur și de rapid, care durează 10-15 minute și care constă în injectarea la nivelul zonei afectate de toxina botulinica.(P) Cum tratezi eficient transpirația excesivă?Toxina botulinica sau botox, în termeni populari, este cel mai des cunoscută că fiind folosită că tratament pentru riduri, însă ea funcționează foarte bine și în tratarea transpirației excesive.

Substanța acționează că un inhibator, care se adresează strict zonei injectate, fără a afecta echilibrul intern al organismului sau transpirația din alte zone.

Tratamentul cu toxina botulinica pentru transpiratie excesiva se poate face in zona palmelor, a fruntii, a mustatii sau a talpilor. 

Efectul tratamentului este local și temporar și se instalează gradat, în decurs de câteva zile de la injectare. Efectul poate dura între 6 și 12 luni, după care se poate repeat procedura.

Această procedura se poate realiza doar în cabinetul unui medic dermatolog și numai după o consultație.

La clinica DermaCare poți beneficia de o consultație gratuită, în vederea stabilirii unui plan de tratament pentru tratarea transpirației excesive.

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!