(P) Cum să-ți petreci vara 2021 în București

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 iunie 2021, 09:09

Capitala României este un oraș interesant, deseori subestimat în ceea ce privește potențialul turistic, așa că merită să-i dați încă o șansă în vara aceasta și să-l vizitați câteva zile sau chiar dacă sunteți bucureșteni, să-i cunoașteți locurile frumoase unde puteți să petreceți clipe agreabile alături de prieteni și familie.

Iată câteva sugestii ca să vă bucurați de sezonul estival în București:

Parcuri din București

Nu-i cel mai verde oraș din lume, dar are parcuri pitorești, cu istorie interesantă și locuri liniștite, unde puteți să vă refugiați de caniculă și să vă relaxați într-o plimbare cu barca, cu bicicleta sau pur și simplu să faceți câțiva pași pe aleile umbroase.

Cele mai cunoscute parcuri și grădini publice bucureștene sunt Herăstrău, Carol, Cișmigiu, Grădina Icoanei, Ioanid, Tineretului dar merită să mergeți și într-o arie naturală deosebită, zona Delta Văcărești, denumită și delta dintre blocuri.

Parcul Natural Văcărești  este un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaștini, ochiuri de apă, stufărișuri, crânguri de sălcii, cuiburi din plopi, perdelele de trestie și găzduiește specii deosebite de floră și faună.

Dacă sunteți în vacanță în București sau vreți să petreceți câteva ore interesante într-un cadrul natural inedit, vzitați acest loc unic apreciat de turiști din toată lumea, impresionați de farmecul sălbatic al acestei zone de la marginea sudică a Bucureștiului.

Meciuri de fotbal de la turneul final al Campionatului European de fotbal

Iubitorii sportului rege au ocazia să vizioneze meciuri de la Campionatul European de fotbal, care va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021. La București, pe Arena Naţională Arena se vor disputa următoarele trei meciuri din Grupa C: 

  • Ucraina – Macedonia de Nord, pe data de 17 iunie 2021, de la ora 16:00;
  • Austria – Macedonia de Nord, pe data de 13 iunie 2021, de la ora 19:00;
  • Ucraina – Austria, pe data de 21 iunie 2021, de la orar 19:00.

O bună oportunitate de distracție este să pariați pe meciuri la Euro 2020, mai ales că operatorii de pariuri sportive precum Betano oferă cote avantajoase pentru meciurile pe care spectatorii le pot vedea live, ca să trăiască emoțiile jocului chiar din tribunele stadionului. Cea mai interesantă confruntare disputată pe Naţional Arena la  va fi partida din fazele eliminatorii, și anume meciul din faza optimilor, care va aduce faţă în faţă Locul 1 din Grupa F cu Locul 3 din grupele A, B sau C. În condiţiile în care Grupa F este cea mai puternică de la EURO 2020, cu Franţa, Portugalia, Germania şi Ungaria, sunt şanse mari să vedeți cel puțin o echipă de top jucând la București.

Concerte și evenimente culturale în București în vara lui 2021

Celine Dion era așteptată în capitala României încă din anul 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus evenimentul a fost amânat pentru data de 25 iulie 2021, când fanii  o vor putea vedea și asculta pe celebra divă în concertul de pe Arena Națională.

La începutul verii, mai precis în perioada 3-6 iunie, are loc la Centrul expozițional Romexpo convenția East European Comic Con, cel mai important eveniment din Europa de Est dedicat fanilor benzilor desenate, animații, jocuri video, precum și seriale TV și filme. 

În cadrul acestui eveniment puteți participa la concursuri, proiecții video și sesiuni speciale cu celebrități de filme și benzi desenate. Cele mai cunoscute competiții sunt cele de costume Cosplay și Quiz, iar atracția principală o reprezintă standurile cu ultimele tehnologii în materie de jocuri și concursurile de jocuri video pe consolă.

Vizitați capitala în această vară, pentru experiențe culturale și turistice interesante, într-un cadru urban divers și interesant.

Sursa foto: unsplash.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!