(P) Cum sa alegi o hotă performantă

Orice bucătărie în care se gătește frecvent are nevoie de o hotă performantă, care să facă față tuturor provocărilor ce apar adesea în timpul gătitului. Prin urmare, dacă obișnuiești să gătești des acasă, ba chiar ai o pasiune pentru această activitate, atunci cu siguranță îți dorești să te poți bucura de un mediu cât mai curat în bucătărie, în timp ce gătești. 

Mirosul de mâncare, fumul, aburii și chiar grăsimile pot crea foarte mult disconfort, însă acestea pot lipsi cu desăvârșire atât timp cât folosești o hota performantă. 

Astfel, dacă ți-ai propus să investești în achiziția unei hote de calitate superioară însă nu știi ce model să alegi, acest articol îți va fi de folos. Iată care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont pentru o alegere inspirată a hotei:

Capacitatea de evacuare

Capacitatea de evacuare reprezintă un prim aspect de care trebuie să ții cont atunci când îți propui achiziționarea unei hote de top. Trebuie să te asiguri că noua ta hotă va face față provocărilor la care este supusă și va putea să îți protejeze întreaga bucătărie. 

Prin urmare, pentru a afla care este capacitatea pe care noua ta hotă ar trebui să o aibă va trebui să înmulțești lungimea, lățimea și înălțimea bucătăriei cu 10. Astfel, vei putea descoperi capacitatea de evacuare pe care hota perfectă pentru tine ar trebui să o aibă.

Iar dacă obișnuiești să gătești foarte-foarte des, atunci ar trebui să ai în vedere o hotă cu o capacitate cât mai mare. În acest caz, ai putea schimba datele calculului, înmulțind lungimea, înălțimea și înălțimea bucătăriei cu 15 sau chiar 20.

Tipul evacuării

Evacuarea se poate face în diferite moduri, în funcție de modelul achiziționat. Evacuarea aerului se poate face prin partea superioară, prin laterale sau prin spatele hotei. Alegerea o vei face în funcție de condițiile de care dispui, astfel încât instalarea hotei să fie cât mai ușor de făcut. 

De asemenea, evacuarea se poate face în exterior dar există și modele care folosesc principiul de recirculare. Dacă în cazul evacuării în exterior datele sunt destul de clare, situația stă puțin diferit în cazul recirculării. Practic, aceasta presupune filtrarea aerului, folosind filtre de carbon activ, fără a mai fi necesară găurirea pereților pentru a scoate aerul în exterior.

Dimensiuni

Să nu ignori dimensiunile noii tale hote! Nu îți dorești achiziționarea unei hote căreia să nu îi găsești locul, mai apoi. Măsoară spațiul alocat pentru instalarea hotei și alege un model care să respecte aceste dimensiuni. Astfel, vei scăpa de foarte multe bătăi de cap.

Hotele au în general o lățime de 60 sau 90 de cm, însă vei găsi și modele cu dimensiuni diferite. Ar trebui să optezi pentru achiziționarea unei hote ce acoperă întreaga suprafață a aragazului sau a plitei folosite pentru gătit.

Sistemul de filtrare

Obiectivul tău trebuie să fie neapărat acela de a alege o hotă cu un sistem de filtrare cât mai eficient, astfel încât hota achiziționată să obțină performanțe superioare. 

În acest sens, în magazine vei găsi hote cu filtre metalice, sintetice sau de carbon. Filtrele mecanice sunt avantajoase prin prisma faptului că pot fi curățate cu ușurință, iar mai apoi pot fi refolosite. În schimb, filtrele sintetice și cele de carbon se schimbă în mod regulat.

(P) Cum sa alegi o hotă performantă

Nivelul de zgomot

Iar în final ar trebui să ai în vedere faptul că hotele sunt aparate ce produc destul de mult zgomot, ceea ce poate fi deranjant. Astfel, dacă îți dorești ca funcționarea hotei să nu producă atât de mult zgomot încât să fii nevoit să părăsești bucătăria, îți recomandăm să ai în vedere achiziționarea unei hote silențioase. Vei găsi o mulțime de modele cu un nivel de zgomot redus pe Demax, așa că îți recomandăm să ai în vedere oferta acestui magazin online.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!