(P) Cele mai frumoase locuri din Muntenegru și Croația. Circuit cu autocarul de la 249 euro!

De Unica.ro pe
Croația și Muntenegru sunt două destinații potrivite pentru orice tip de călătorie - fie că ești genul de turist dornic să cutreieri parcuri naturale pline de bogății sau tânjești la relaxare pe plajele spectaculoase de la Marea Adriatică, o incursiune în Peninsula Balcanică este, fără îndoială, alegerea ideală pentru o escapadă de vară sau de toamnă.

Iar dacă ești pasionat de istorie vei avea ocazia să vizitezi aici orașe medievale dominate de fortărețe semețe, biserici baroce și palate gotice care te vor ține ocupat toată vacanța. Europa Travel te invită într-un circuit cu autocarul, de 6 zile, în Croația și Muntenegru ce beneficiază acum de tariful de la 249 euro/persoană!

Încântătorul ținut al Munților Negri

Descoperă frumusețile naturale ale Peninsulei Balcanice: verdele crud ce se pierde în marea de un albastru-safir, canioanele adânci ce se deschid în fața ochilor și se continuă cu cele mai spectaculoase chei, fiorduri de cristal ce șerpuiesc pe lângă munți bătrâni și pereți de calcar, cascade impozante ce se scurg în lacuri turcoaz, și câte și mai câte minuni …

În prima parte a circuitului de la Europa Travel, vei avea ocazia să străbați Rezervația Naturală Durmitor Park ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Parcul Național și Canionul Tara sunt obiectivele de neratat din Muntenegru, un tablou al naturii ce te vrăjește cu păduri dese de pini și molizi, vârfurile golașe ale Alpilor Dinarici (Bobotov Kuk ce atinge 2552 m), și impresionantul defileu al râului Tara, considerat al doilea cel mai adânc canion din lume (după Marele Canion din Arizona). Aceste peisaje memorabile vor fi observate cel mai bine de pe Podul Durdevica.

Fă un scurt popas în capitala Podgorica, un loc boem, cu o atmosferă turcească unde te poți pierde pe străzile pietruite din centrul istoric pline de crame medievale unde se servește tradiționalul brandy de struguri.

Țara celor peste 1000 de insule

Croația este o țară plină de superlative, ce deține peste 1200 de insule, 19 parcuri naturale și naționale, două rezervații și un număr fabulos de plaje, multe dintre ele sălbatice. Odată ce ai ajuns în țara din inima Adriaticii vei rămâne surprins de câte bogății vei găsi aici.

Străbate Coasta Dalmației și admiră magnificul Boka Kotorska, cel mai sudic fiord din Europa ce se încheie în orașul Kotor, înscris în UNESCO. Primul popas va fi în Dubrovnik, orașul cetate de la Marea Adriatică, pe care o să-l bați la pas rememorând scenele de film din fantasticul serial Game of Thrones.

Croatia-Muntenegru

Pătrunde prin Poarta Pile și traversează cea mai lungă stradă din cetate: Stradum, ce este păzită de Turnul cu Ceas. De aici te poți îndrepta spre Palatul Sponza și Palatul Rectorului, două bijuterii ale stilului gotic cu influențe baroce, lângă care se găsește și Columna Orlando și Fântâna Onofrio, un loc de popas extrem de popular pentru turiști.

Split, al doilea oraș ca mărime din Croația, forfotește de turiști din primăvară și până târziu în toamnă. Centrul său istoric este ticsit de palate, biserici și piețe medievale, unde vei simți cel mai bine atmosfera dalmată. Simbolul orașului este Palatul lui Dioclețian, parte din UNESCO, o capodoperă romană din marmură, cu patru porți monumentale, unde s-a retras Împăratul Dioclețian după ce a renunțat la coroană, în anul 305.

Zadar este locul unde vei întâlni cel mai frumos amestec dintre modernitate și istorie, orașul vechi fiind precum un muzeu în aer liber, în timp ce zona nouă captivându-te prin inovație și cosmopolitism. De altfel, aici vei găsi și două lucrări de artă contemporană unice în lume: Orga Mării (o orgă la care cântă valurile mării) și Salutul Soarelui (o zonă cu panouri solare unde vei putea vedea unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume).

Zadar este un excelent punct de plecare spre Parcul Național Lacurile Plitvice, o minune parte din UNESCO, cu zeci de cascade, lacuri turcoaz, grote, formațiuni stâncoase și o bogată vegetație luxuriantă, ce îți taie respirația. Nu poți rata turul capitalei Zadar, unde vei găsi cel mai scurt funicular din lume ce unește „Orașul de Jos” cu „Orașul de Sus”. Dacă poposești în Piața Josip Jelacic vei simți poate cel mai bine atmosfera vibrantă a Zadarului.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Croatia – Incursiune in Balcani – tarif de la 249 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.