(P) Cele mai frecvente probleme de sănătate ale bărbaților

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 martie 2021, 21:38

Bărbaților nu le place să vorbească despre problemele lor de sănătate. De-a lungul anilor, au fost subestimate multe probleme, fără să credem că se poate întâmpla ceva mai grav.

Între timp, in rândul bărbații, există o serie de afecțiuni cu adevărat grave. Unele dintre ele sunt ușor de evitat, uneori este suficientă o modificare minoră a dietei sau a stilului de viață, altele necesită un tratament de durata. Iată cele mai frecvente 4 afecțiuni de care suferă bărbații potrivit site-ului pastilepotentasam.ro

1. Boli ale stomacului

Până la 50% dintre bărbați au avut sau vor dezvolta ulcer gastric sau duodenal. A fost numită „boala directorului”, deoarece medicii credeau că afectează doar persoanele care trăiesc sub stres continuu, lucru caracteristic persoanelor cu funcții inalte si responsabilitati. Ani de cercetare și Premiul Nobel pentru medicină au dezvăluit că oricine poate dezvolta această boală, deoarece este răspândită de bacteriile Helicobacter pylori.

Vă puteți infecta de la mâncare sau chiar dintr-un sărut. Bacteria în sine poate trăi în corp latent ani de zile, fără a provoca daune și doar o serie de factori o activează, de exemplu stresul menționat mai sus. Riscul este, de asemenea, crescut la persoanele cu grupa sanguina „0”, care fumeaza, care folosesc medicamente care conțin acid acetilsalicilic (conținut în aspirină) și care au o dietă inadecvată ce creste secreția de acid clorhidric în stomac.

2. Probleme cu potenta

Tot mai multi barbati au probleme intime, ce reprezinta o povară atât fizică, cât și mentală. Problemele de potenta, duc la o pierdere gravă a stimei de sine și în consecință, la probleme în relație și chiar crize nervoase. Cercetările arată că oboseala si stresul sunt responsabile în primul rând pentru problemele de potenta. Uneori, diabetul, care distruge sistemul nervos al corpului, sau ateroscleroza, care blochează pur și simplu alimentarea cu sânge, se află în spatele problemelor de potenta.

In unele cazuri este suficient să dormiți bine sau să schimbați dieta, în alte cazuri mai dificile, pastilele pentru potență pot ajuta la rezolvarea problemelor. Dacă depresia cauzează probleme, tratamentul medicamentos devine imperativ necesar.

3. Probleme cu circulația și inima

Deși moda pentru un stil de viață sănătos se răspândește rapid, renunțarea la unele obiceiuri proaste și dependențe este uneori dificilă. O dietă grasă, fumatul și abuzul de alcool duc la complicații severe care adesea pun viața în pericol, cum ar fi ateroscleroza, care este rezultatul acumulării de colesterol în artere. Aceste depozite blochează arterele în timp, înrăutățind semnificativ circulația, contribuind la dezvoltarea tensiunii arteriale crescute (inima trebuie să pompeze sângele mai puternic) și dacă nu faceți nimic în acest sens, va deschide calea unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

Pentru a evita astfel de probleme, specialistii recomanda 30 de minute exercitii fizice zilnic, o dieta bogată în produse vegetale si limitarea consumului de alimente care pot creste colesterol rău.

4. Prostata

Bărbații, suferă în principal de boli de prostată. Acest organ tinde să crească spontan după vârsta de 50 de ani. Prostata în sine este o glandă mică situată la baza uretrei. Funcția sa principală este de a produce un fluid care, atunci când este combinat cu sperma din testicule, formează sperma. Acest lichid este în mare parte responsabil pentru fertilitatea masculină, deoarece micronutrienții conținuți în el sunt cei care hrănesc sperma. Din păcate, atunci când prostata crește, este dificil să urinezi (prostata comprimă uretra), se pot dezvolta inflamații dureroase și o boală neoplazică periculoasă.

Pentru a elimina riscul de cancer de prostată, trebuie pur și simplu să faceți controale regulate dupa varsta de 50 de ani. Înainte era nevoie de palpare neplăcută la urolog, astăzi există tehnici moderne, neinvazive, care depisteaza cu acuratete eventualele probleme de sanatate.

Deși mulți dintre noi ignorăm simptomele bolilor grave și le punem pe seama altor probleme, trebuie să avem grijă de propriul corp. Consumati mai puține calorii si faceti sport zilnic, aceasta este o rețetă nu numai pentru îmbunătățirea siluetei, ci și pentru evitarea multor afectiuni periculoase.