(P) 5 întrebuinţări inedite pentru crema de mâini hidratantă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 iunie 2021, 12:00

Cremele pentru mâini sau loțiunile pentru mâini sunt, ultra necesare și deosebit de benefice pentru acestea! Ele conțin ingrediente precum uleiuri esențiale și ierburi care înmoaie și hidratează pielea uscată și crăpată de pe mâini, ajută la vindecarea unghiilor deteriorate etc.

Faptul că pielea este hidratată este doar principala utilizare a cremelor pentru mâini, deoarece aceste produse de îngrijire a pielii au și alte utilizări creative și total neobișnuite la care probabil nu te-ai așteptat – iar asta nu implică utilizarea acesteia pe picioare sau pe alte părți ale corpului atunci când ai rămas fără cremă de picioare etc!

De exemplu, poți folosi de fapt crema de mâini pentru a-ți coafa părul sau a-ți lustrui pantofii și multe altele.

Iată cele 5 modalități alternative neobișnuite de a folosi crema de mâini și de a fi cu un pas înaintea tuturor celor care nu au citit încă despre ele!

1. Îmblânzirea capetelor de păr ”frizzy”

Știai că poți folosi crema de mâini pentru a-ți netezi vârfurile împărțite și încăpățânate ale părului?

Când este o situație de urgență, dar nu ai gel de păr pe tine, crema de mâini va fi acolo pentru tine! Aplică o cantitate mică pe degete și freacă-le împreună, înainte de a aplica crema pe vârfurile părului.

Nu trece peste limită folosind cremă de mâini pe păr, cu excepția cazului în care dorești să arate gras și necurat, și evită să o aplici pe scalp.

2. Curățarea / lustruirea pantofilor

S-au pătat cumva pantofii tăi preferați din piele? Încearcă o soluție eficientă și rapidă: crema de mâini.

În primul rând șterge praful, șterge-ți pantofii de piele cu o cârpă uscată pentru a evita împrăștierea murdarului atunci când utilizezi loțiunea pentru mâini.

În al doilea rând, optează pentru o loțiune de mână fără alcool, fără miros, pentru a nu bulversa pielea, apoi aplică un pic de loțiune pentru mâini pe o cârpă de bumbac și șterge petele.

Ce obții? O pereche curată și strălucitoare de pantofi din piele care arată mai nouă decât înainte!

3. Rasul pe picioare

Dacă rămâi fără cremă de ras și trebuie să faci un bărbierit rapid, loțiunea pentru mâini este din nou în ajutor!

Freacă loțiunea de mâini pe picioare pentru a le hidrata corespunzător și a crea o barieră între piele și lama de ras, apoi rade picioarele. De asemenea, poți aplica loțiunea pentru mâini pe picioare după ras, pentru a obține un rezultat și mai perfect.

Vei observa cât de moale, netedă și fără cusur se vor simți și arăta picioarele tale!

4. Îndepărtarea electricității statice

Știm cu toții cât de enervant este când statica se agață de haine și de piele.

Dacă nu ești sigur ce este statica, află că atunci când două țesături precum bumbacul și poliesterul se freacă unul pe celălalt dau pielii tale șocuri electrice mici la contact, datorită electricității statice.

Există spray-uri statice pentru această problemă, dar în cazul în care nu ai pe tine, folosește cremă de mâini hidratantă aplicând puțin pe mâini și frecându-le pe suprafața hainelor și pe piele pentru a reduce agățarea statică.

5. Face ca ventuzele să rămână mai eficiente

Agățarea obiectelor doar pentru a le vedea căzute este o luptă pe care mulți dintre noi dorim să o încheiem!

Se pare că crema de mâini este o soluție excelentă pentru această problemă. Tot ce trebuie să faci este să clătești ventuzele cu apă fierbinte, să aplici un strat de loțiune pentru mâini pe suprafață, să-l folosești pentru a îndepărta tot ceea ce este încă lipit de ele, cum ar fi biletul de preț și altele, iar apoi apasă cupele pe suprafața dorită!

Loțiunea pentru mâini va preveni formarea de buzunare de aer și va împiedica desprinderea ventuzelor. Ghici cine nu va mai fi trezit din somn din cauza căderii uneltelor de bucătărie!

A fi în pană de multe lucruri, de la spray static la cremă de ras, gel de păr sau lac de încălțăminte, nu ar trebui să mai fie o problemă atâta timp cât ai cremă de mâini în casa ta!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!