Joburi în Oradea: Modalități pentru a face din locul tău de muncă unul mai bun

Ultimul update Vineri, 07 februarie 2020, 16:10
Dacă activezi de o vreme pe piața muncii, probabil știi că e important nu doar să ai un job, dar să te simți bine mergând acolo și petrecând atâtea ore zilnic. Iar dacă acum cauți joburi în Oradea, de exemplu, atunci iată la ce ar trebui să fii atent.

 

Nenumărate cercetări arată că mediul de muncă este extrem de important atât pentru motivația și productivitatea angajaților, cât și pentru bunăstarea lor. Un mediu de muncă toxic va determina angajații să-și updateze CV-ul și nu să caute modalități pentru a-și îmbunătăți activitatea.

 

Dar de unde pornește totul?

 

Maximizarea rezultatelor și focusul pe productivitate sunt doar doi factori de stres, însă angajații se pot confrunta și cu alte probleme într-o companie. Un exemplu foarte bun sunt relațiile care se creează între angajați sau relațiile dintre angajați și conducere.

 

Orice factor negativ contribuie la crearea unui mediu de muncă toxic și, prin urmare, la nemulțumiri în rândul angajaților și situații tensionate.

 

Însă există și o veste bună, sunt de părere specialiștii. Mediul de muncă poate fi îmbunătățit, dacă sunt respectate câteva reguli esențiale.

 

Totul pare simplu în teorie, însă nici practica nu este foarte dificilă, cu puțină voință și dorința de a privi în perspectiva, din partea ambelor părți.

 

Totul pornește de la management

 

Totul pornește de la conducere! Indiferent de activitatea unei companii, comportamentul unui manager este contagios. Fie bun, fie rău, comportamentul acestuia va fi preluat de către angajați.

 

Dacă acesta nu se implică direct în activitățile companiei, nu își motivează angajații și nu găsește o modalitate eficientă de a delega sarcinile, totul se va întoarce asupra să.

 

O companie în care managerul nu are viziune și nu acordă atenție angajaților este o companie sortită eșecului.

 

Comunicare, comunicare și comunicare

 

Comunicarea este importantă în orice tip de relație, inclusiv în cele pe plan profesional. Astfel, dacă nu există comunicare angajat-angajat sau angajat-manager, atunci lucrurile se pot complică destul de ușor în orice companie.

 

Foarte multe companii se confruntă cu lipsa comunicării sau se limitează la o comunicare strictă, de informare.

 

Pentru a avea cele mai bune rezultate și pentru a fi motivați, angajații au nevoie să comunice deschis cu team leader-ul sau cu managerul. Astfel, ei își pot exprima părerile cu privire la proiectele pe care le desfășoară sau pot vorbi despre problemele pe care le întâmpină.

 

Întâlnirile informale sunt importante

 

La fel de importante sunt și întâlnirile informale. Din moment ce comunicarea joacă un rol esențial în orice companie, cadrul în care această se desfășoară este esențial.

 

Astfel, cele mai multe companii au început să înlocuiască spațiile desemnate ședințelor lungi și anoste cu spații mai prietenoase. Open space-urile oferă mai mult confort angajaților, iar aceștia au mai multă lejeritate în exprimare.

 

Alegerea mediului potrivit de muncă

 

Unde te vezi cel mai bine? Într-un mediu de activitate aglomerat, cu foarte mulți colegi, birouri încărcate și zgomot de fundal sau într-un spațiu mai restrâns și mult mai liniștit?

 

Dacă vrei să îmbunătățești mediul de muncă în care îți desfasori activitatea, începe prin a-l alege pe cel potrivit. Foarte multe persoane fac greșeala de a lucra în medii în care nu se regăsesc și în care nu reușesc să se integreze.

 

Cu cât te străduiești mai mult să lucrezi într-un mediu nepotrivit, cu atât îți va fi mai greu să fii productiv sau creativ. Așadar, alegerea mediului potrivit de muncă este crucială.

 

Personalizarea spațiului de muncă

 

Personalizarea spațiului de muncă este în strânsă legătură cu alegerea mediului de muncă potrivit. Foarte mulți angajați nu se simt confortabil în mediile în care lucrează, însă foarte puțini dintre ei decid să acționeze în acest sens.

 

Dacă nu te simți confortabil la birou, încearcă să îmbunătățești mediul de muncă. Ce poți să faci? Decorează biroul în propiul stil, alege un obiect decorativ care te reprezintă și scapă de toate acele lucruri care nu îți sunt folositoare.

 

Cu cât ai un birou mai aglomerat, cu atât atenția îți poate fi distrasă mai mult.

 

Așadar, crearea unui mediu de muncă plăcut depinde atât de crearea relațiilor sănătoase, cât și de crearea unui decor cât mai plăcut. Chiar și un mic element, cum ar fi o plantă de interior sau o fotografie plasată strategic, poate schimba complet atmosfera într-un birou și poate îmbunătăți considerabil dispoziția și cheful de muncă.

 

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!