Actorul Șerban Pavlu, despre hărțuirea sexuală din industria filmului și a teatrului: „Cunosc zeci de colege care mi-au vorbit despre asta”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 27 mai 2022, 14:16

La începutul lunii mai, actrița Viorica Vodă a șocat întreaga lume după ce a declarat că a fost victima hărțuirii sexuale după rolul din filmul “Filantropica”. Actrița a vorbit atunci, pe scena Premiilor Gopo, în fața colegilor de breaslă și publicului despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografiei și a teatrului din România.

Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare, a declarat la momentul respectiv Viorica Vodă.

După aceste mărturisiri, mai multe personalități din lumea filmului și a teatrului românesc și-au spus părerile cu privire la acest subiect. Actorul Șerban Pavlu a făcut și el o serie de dezvăluiri neașteptate legate de acest subiect. Pavlu spune că a auzit o mulțime de povești asemănătoare din partea colegelor sale de breaslă de-a lungul anilor.

Citeşte şi: Mircea Diaconu, despre mărturisirea Vioricăi Vodă legată de hărțuirea sexuală: „La Hollywood a avut un succes mondial!”

Citeşte şi: Cum arată „Casa albastră” de la Viscri a Prințului Charles

Citeşte şi: Actrița Chrissy Metz a slăbit 45 de kilograme în cinci luni: „Vreau să am un corp sănătos!”

Citeşte şi: Emilia Popescu, despre dezvăluirile Vioricăi Vodă de la Gopo 2022: „Nimeni nu dă nume! Probabil nu se vorbește de frică”

Poate că doamna Viorica Vodă, care a făcut aceste afirmații la Premiile Gopo, poate că este o persoană mai sensibilă decât altele, poate că viața ei a fost într-adevăr schimbată. Ideea e că lucrurile astea se întâmplă. Cunosc poate zeci de prietene, de colege care mi-au povestit lucruri asemănătoare din timpul școlii, din timpul facultății, facultatea de stat din București, din timpul stagiaturilor în teatre.

Este un eveniment, cum îl numesc eu, pentru că mi se pare un lucru extraordinar să se vorbească despre asta, și felul în care se încearcă să se bage sub covor chestia asta nu este OK – a spus Șerban Pavlu pentru WOWbiz.

Actorul este de părere că dezvăluirile Vioricăi Vodă sunt un semnal de alarmă pentru a atrage atenția asupra unui lucru extrem de grav.

Actorul Șerban Pavlu, despre hărțuirea sexuală din industria filmului și a teatrului: "Cunosc zeci de colege care mi-au vorbit despre asta"

Dacă s-au întâmplat lucruri atât de grave, să se spună nume și să se pedepsească cei vinovați. Ce cred că este cu adevărat important este să se atragă atenția! – a adăugat Șerban Pavlu.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!