Prințul Charles s-a vindecat de COVID-19, dar a rămas cu sechele

De Unica.ro pe
Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv cu COVID-19 în luna martie. Acesta a avut simptome ușoare și s-a vindecat repede, dar boala are anumite repercusiuni. 

Într-o vizită oficială la spitalul Gloucestershire Royal, prințul Charles, primul membru al Familiei Regale britanice care a fost diagnosticat cu COVID-19, a povestit despre experiența sa cu boala care a ucis sute de mii de oameni la nivel mondial în doar câteva luni.

Citește online gratuit numărul de iunie al revistei Unica

Moștenitorul tronului britanic a contractat virusul SARS-CoV-2 în luna martie și s-a autoizolat la Birkhall, una dintre locuințele sale regale din Scoția. Acesta a avut câteva simptome ușoare, care nu i-au pus în pericolul viața. Prințul Charles s-a vindecat repede, dar acesta a povestit în întâlnirea cu personalulunității medicale că nu şi-a recuperat gustul şi mirosul.

Prințul Charles s-a vindecat de COVID-19, dar a rămas cu sechele

„El a evocat experienţa personală”, a mărturisit Jeff Mills, un asistent social de la spital care s-a întâlnit cu prinţul. „El a vorbit şi despre pierderea mirosului şi a gustului şi are mereu impresia că suferă de acest lucru”, potrivit news.ro.

La prima sa ieșire publică după relaxarea măsurilor de izolare, fiul reginei Elisabeta a II-a a fost însoțit de soția sa, Camilla. Aceștia au felicitat personalul medical și i-au salutat pe angajați de la distanță.

Citește și: Scrisoarea care a dus la încheierea mariajului dintre Prințesa Diana și Prințul Charles

Prințul Charles a spus într-un interviu pentru o televiziune britanică faptul că această experiență cu COVID-19 l-a „determinat” să militeze pentru a plasa natura „în centru”.

„Am avut noroc în cazul meu şi am avut o formă destul de uşoară a bolii. Dar am avut-o şi pot să înţeleg ceea ce au îndurat ceilalţi”, a mai declarat el.

Vezi în GALERIA FOTO mai multe imagini cu prințul Charles și soția sa, Camilla.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro