Prințesa Charlotte ar putea primi un nou titlu. Regele Charles l-a păstrat special pentru ea

De Oana Savin, pe

Prințesa Charlotte ar putea primi un nou titlu regal, pe care regele Charles l-ar fi păastrat special pentru ea.

Fiica Prințului William și a Prințesei Catherine ar putea deveni ducesă. Charlotte este a treia în ordinea succesiunii la tronul britanic și în prezent are titlul de prințesă. Însă bunicul său, regele Charles al III-lea se pare că ar avea planuri mari pentru nepoata sa.

Prințesa Charlotte ar putea deveni ducesă

Mai exact, prințesa Charlotte ar putea primi titlul dde ducesă de Edinburgh, ca un tribut adus străbunicii ei, regretata regină Elisabeta a II-a, a afirmat o sursă regală citată de Mirror.co.uk.

Prințesa Charlotte ar putea primi un nou titlu. Regele Charles l-a păstrat special pentru eaIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Și asta pentru că noul monarh ar vrea să „onoreze linia succesiunii”, potrivit sursei.

Regele Charles nu i-ar fi acordat titlul de duce de Edinburgh fratelui său mai mic, Prințul Edward pentru că l-ar păstra pentru micuța Charlotte (7 ani).

Toată lumea se aștepta ca Prințul Edward să moștenească titlul după moartea tatălui său, Prințul Philip, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Discuțiile sunt în desfășurare, dar regele își dorește ca titlul să meargă la Prințesa Charlotte. Ar fi un mod perfect pentru amintirea reginei care, desigur, a avut titlul de ducesă de Edinburgh”, a spus o sursă pentru Daily Mail.

Regulile privind succesiunea la tron, schimbate de regina Elisabeta a II-a

Pe vremea când Catherine, Prințesă de Wales, era însărcinată cu primul ei copil, Prințul George, regulile privind succesiunea al tron au fost schimbate pentru a permite fetelor să aibă aceleași drepturi ca băieții. Asta înseamnă că poziția lui Charlotte nu a fost afectată de venirea pe lume a fratelui ei mai mic, Prințul Louis.

Titlul de ducesă de Edinburgh i-a aparținut în trecut reginei Elisabeta, care l-a primit după ce s-a măritat cu Prințul Philip în anul 1947 și l-a păstrat până a urcat pe tronul Marii Britanii.

În momentul în care Prințul William va deveni rege, Charlotte ar putea primi titlul de Prințesă Regală, care în prezent îi aparține Prințesei Anne.

Prințesa Charlotte a participat, împreună cu fratele ei mai mare, Prințul George, la funerariile reginei Elisabeta a II-a, care a decedat în luna septembrie a acestui an.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Prințesa Charlotte.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!