Povestea din spatele imaginii: Prințesa Diana și „rochia răzbunării” din 1994

De Mihaela Dobre pe
Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, însă multe dintre aparițiile ei au rămas încă vii în memoria colectivă. Lady Di a reușit să „îndulcească” stilul tradițional regal auster prin ținute moderne și elegante, mult mai potrivite cu personalitatea sa.

De fiecare dată, reușea să aleagă haina potrivită pentru ocazia potrivită: a purtat o ținută Escada când a mers în Germania, o rochie Yuki când l-a cunoscut pe împăratul Japoniei – Hirohito și un costum Chanel în timpul vizitei sale oficiale la Paris.

Dar una dintre cele mai răvășitoare apariții ale Prințesei Diana rămâne cea din vara lui 1994, când și-a făcut apariția într-o rochie neagră din mătase, cu umerii goi, la o cină organizată de Vanity Fair, la Sereptine Gallery.

Printesa Diana in 1994

Rochia creată de designerul grec Christiana Stambolian a fost numită de presă „rochia răzbunării” la acea vreme, pentru că Prințesa de Wales a ales să o poarte chiar în ziua în care soțul ei și-a recunoscut infidelitatea.

Apropiații săi au spus, atunci, că Prințesa o avea în garderobă de multă vreme, dar a ezitat să o poarte, pentru că i se părea prea provocatoare. Dar la o zi după ce Prințul Charles a mărturisit public că avea o aventură de ani de zile cu Camilla Parker Bowles, Lady Di și-a făcut apariția în  rochia neagră la evenimentul organizat de Vanity Fair.

Rochia „Revange” a fost licitată în 1997, pentru suma de 74.000 de dolari.

Citește și – Motivul impresionant pentru care Prințesa Diana renunțase să mai poarte mănuși și pălării

Citește și – De ce purta părul scurt Prințesa Diana

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro