Caricaturist australian, acuzat de rasism, în urma unei imagini cu Serena Williams

De Oana Savin pe
Un caricaturist australian a fost pus la zid și acuzat o rasism după ce o imagine controversată cu Serena Williams a apărut în revista Herald Sun.

Mark Knight a ales să ilustreze momentele din timpul meciului dintre Serena Williams și Naomi Osaka din finala US Open 2018.

În caricatura realizată de Knight apare o Serena de proporții uriașe care sare peste racheta zdrobită de ciment, iar în cadru este ilustrată și o suzetă.

Citește și: Avril Lavigne, destăinuri șocante despre lupta cu boala Lyme: „Credeam că mor, fiindcă nu puteam să mănânc, să vorbesc sau să mă mişc“

Pe fundal, arbitrul Carlos Ramos are un dialog cu Osaka în care o întreabă: „Nu ai putea doar să o lasi să câștige?”.

Această poză i-a înfuriat pe fanii fostului număr unu mondial, dar și pe unele dintre personalitățile de peste Ocean.

Astfel, scriitoarea JK Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a avut o reacție vehementă.

„Mark Knight, ești un rasist de primă clasă. Lui Herald Sun ar trebui să îi fie rușine. Caricaturiștii au un rol important în societate”, a scris Rowling la scurt timp după apariția caricaturii.

Citește și: Și-a făcut Selena Gomez mărire de sâni? Fotografia care a înnebunit internetul

Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru „hoț” și „mincinos”.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro