Monştrii din spatele ecranului

De Unica.ro, pe

Fără îndoială, bomba acestui început de an, în materie de despărţiri, o constituie separarea dintre Iulia Vântur şi Marius Moga.
Vestea i-a luat prin surprindere şi pe cei mai apropiaţi prieteni ai cuplului, inclusiv pe mine, doar un amic şi un simpatizant al acestei perechi.
Fără îndoială, bomba acestui început de an, în materie de despărţiri, o constituie separarea dintre Iulia Vântur şi Marius Moga.
Vestea i-a luat prin surprindere şi pe cei mai apropiaţi prieteni ai cuplului, inclusiv pe mine, doar un amic şi un simpatizant al acestei perechi.
În seara în care am citit ştirea în absolut toate tabloidele odată! (la acest amănunt voi reveni), mi-am amintit un episod petrecut pe 29 decembrie, cu doar o zi înainte de ziua de naştere a lui Marius.
Pentru a-i arăta cât de mult îl iubeşte, Iulia i-a organizat o petrecere surpriză, la care a invitat toţi prietenii iubitului său.
Îmi veţi spune ca ce mare brânză a făcut, până la urmă, şi ce mare dovadă de iubire poate sta ascunsă în spatele câtorva telefoane date pe la prieteni şi amici, pe care să-i convingi să vină la o băută, nu la săpat grădina?
Corect, însă doar cei prezenţi au realizat, cu adevărat, eforturile făcute de Iulia pentru a realiza surpriza petrecerii surpriză.
Căci aceasta nu a fost nici pe departe intrarea lui Marius în clubul unde noi toţi stăteam pe întuneric şi unde el credea că va susţine un concert.
După acest moment, mişto şi el, ce-i drept, fix la miezul nopţii, muzica s-a oprit, luminile s-au stins, iar din tavan a coborât un ecran pe care a fost proiectat un filmuleţ de o jumătate de oră.
Era, de fapt, un montaj, în care Marius era felicitat de către toţi prietenii lui, dar şi de o serie de personalităţi, pe care nu numai că nu le prinzi pentru o scurtă declaraţie de presă, dar nu prea stau pe la noi, prin Românica: Goran Bregovici, Wesley Snipes, Bonney M, Nadia Comăneci, toţi aceştia mixaţi cu nume grele, autohtone, de artişti, cântăreţi şi oameni de televiziune, al căror program nu e deloc unul convenţional.
Insist pe acest aspect pentru a înţelege că efortul Iuliei de a realiza acest montaj – pentru că toate mesajele au fost filmate sau aranjate de ea personal – a durat mai bine de două luni.
Adică exact cât timp a mai ţinut realaţia lor de atunci, până la anunţul de despărţire. Nu vi se pare ciudat ca un asemenea rezervor de iubire să se verse atât de repede? Mie, da.
Şi-acum mă întorc la acel amănunt de mai sus: cum dracu au aflat toate tabloidele de ruptura dintre cei doi, în aceeaşi zi, din moment ce relaţia fusese întreruptă de vreo două săptămâni?
Poate că sunt eu paranoic, dar am găsit o explicaţie: de vină este maşinăria infernală de P.R. a trustului PRO.
Simţind că cearta dintre cei doi este o vacă de muls şi o mană cerească pentru ei, înainte de începerea noului sezon „Dansez pentru tine”, maşinăria condusa, de multe ori pe contrasens, de către Maria Apostol a pornit motoarele: a emis comunicate la ziare, a plimbat-o pe Iulia pe la toate emisiunile trustului să explice ce s-a întâmplat (unde discuţiile alunecau inevitabil către noul sezon de „Dansez…”) şi a obligat-o să explice cu lux de amănunte cum s-a ajuns în acest impas.
În timp ce Marius, un om din afara trustului Pro, a preferat să tacă.
Punem pariu că după începerea emisiunii cu pricina, va apărea comunicatul că cei doi s-au împăcat? În unele cazuri, şi mai ales pe vremuri de criză, P.R.-ul de televiziune naşte monştri.
Dan Capatos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!