Mihai Morar, fotbalist sau marinar

De Unica.ro, pe

E rău, da’ şi bun. Are două fetiţe gemene, două emisiuni la radio şi la tv, a avut de ales între două meserii şi se poate considera până acum răsfăţat de soartă. Mihai Morar s-a oprit din goana între radio şi televiziune pentru un interviu sincer.
Cum s-ar numi cartea ta autobiografică?
Nu cred că mi-aş scrie vreodată autobiografia. Însă cred că cel mai bine se potriveşte „Rău da’ bun”.
E rău, da’ şi bun. Are două fetiţe gemene, două emisiuni la radio şi la tv, a avut de ales între două meserii şi se poate considera până acum răsfăţat de soartă. Mihai Morar s-a oprit din goana între radio şi televiziune pentru un interviu sincer.
Cum s-ar numi cartea ta autobiografică?
Nu cred că mi-aş scrie vreodată autobiografia. Însă cred că cel mai bine se potriveşte „Rău da’ bun”.
Dacă n-ai fi făcut presă…
Presa a fost ultima opţiune din listă de fapt. Până să fac asta am vrut să mă fac fotbalist. Maică-mea mi-a zis că dacă iau premiul I din clasa întâi până într-a patra o să mă înscrie la liceul sportiv care era peste drum de curtea blocului. Însă mi-a dat ţeapă. În clasa a IV-a, după ce am luat premiul întâi, m-a trimis la bunică-mea la ţară, cu promisiunea că o să mă înscrie la clasa de fotbal. Dar m-a dat la clasă de engleză, la un gimnaziu din Baia Mare. Eu m-am dus la examen chitit să nu îl iau, să mă pot duce la clasa de fotbal, aşa că nu am scris nimic. N-am luat la clasa de engleză, am luat la cea de germană. Dup-aia mi-am dorit să mă duc ori în marină, la Constanţa, ori la liceul militar, la Câmpulung. Aşa că dacă nu apărea presa din timp, cel mai probabil eram jucător de fotbal sau militar de carieră, ori posibil viitor preşedinte.
Care crezi că sunt cei mai buni oameni de televiziune de la noi?
E greu să judeci din interior fenomenul. Dacă mă întrebai acum câţiva ani – ştiam să-ţi răspund. Acum cinci ani aveam un model în televiziune, dar acum ştiu cu ce se mănâncă şi îţi dai seama că de fapt nici televiziunea nu este model, nici nu creează modele.
Ai vreun model în radio sau în televiziune?
Da, Andrei Gheorghe. Este omul pentru care m-am apucat de treaba asta.
Care personaj din showbiz îţi este cel mai simpatic?
Îmi plac în principiu oamenii sinceri, pe care de fapt îi numeri pe degete. Ca sinceritate îmi place Andrei Gheorghe, care de-atâta sinceritate a şi dispărut, Mircea Badea, care poate de-atâta sinceritate nu mai are mult, foarte sinceră, dar la cu totul alt nivel este Cosmina Păsărin. Şi să nu o uit pe Viorica de la Clejani…
Şi cel mai antipatic?
Sunt foarte mulţi… Că tot s-a speculat atâta… Oana Zăvoranu nu mi-e antipatică, doar că ea a tot rămas blocată într-un rol de telenovelă pe care îl tot joacă în orice emisiune este invitată şi a ajuns la un manierism. Nu pot să zic că am vreo antipatie în lumea showbizului, pentru că ura şi antipatia sunt nişte stări, nişte sentimente, ori sunt oameni faţă de care nu am niciun sentiment. Îţi dau exemple de oameni cu care vorbeşti ceva înainte de emisiune, că fac nişte dezvăluiri sau mai ştiu eu ce, iar când îi întrebi în direct o dau cotită şi pozează în zâne. Ultima oară, îmi pare rău că trebuie s-o spun, că îl apreciez foarte mult ca artist, a fost Marcel Pavel. Când a fost scandalul Eurovisionului şi depunctarea Blaxy Girls, Marcel a stat o zi întreagă pe telefoane cu mine şi cu producătoarea mea şi îl făcea pe Costi Ioniţă „analfabet” (din punct de vedere muzical), iar când a intrat în direct a spus cât de mult îl apreciază el pe maestrul Costi Ioniţă. Şi atunci chiar am avut o ieşire nervoasă în emisiune şi i-am spus că nu îmi plac schimbările astea de atitudine.
Cât crezi că o să reziste cuplul Morar-Buzdugan?
Până când o să vrem noi să reziste. O să fie o decizie a ambelor părţi, pentru că în cuplul ăsta niciodată nimeni nu a tras de nimeni. Noi astă vară, când am făcut schimbarea, ăsta a fost primul lucru pe care i l-am zis lui Daniel a fost să se gândească la viitorul lui, nu la viitorul nostru ca şi cuplu, că nu e obligatoriu să facem în continuare emisiuni împreună. Pe chestia asta au mizat unii, încercând să ne despartă. Ei nu ştiu că noi nu suntem nişte colegi care se văd doar de două-trei ore pe zi şi nu îşi dau seama că dincolo de astea sunt weekend-uri întregi pe care le petrecem împreună, vacanţe şi altele… Ne leagă o prietenie pe care în public sau în radio nu am arătat-o niciodată la adevăratul ei nivel.
Ai două fetiţe gemene, să-ţi trăiască! Ţi-ar fi plăcut să ai un frate geamăn?
Mulţumesc. Da, ar fi fost foarte interesant, mi-ar fi plăcut să văd cât de diferiţi am fi putut creşte, chiar şi născuţi în aceeaşi zi.
Povesteşte-mi ceva despre fetele tale. Ai schimbat scutece?
Normal că am schimba scutece! Mă ocup cu de toate, e şi firesc. Şi pe Andreea Bănică am învăţat-o în emisiune să schimbe scutece.Îmi amintesc când le-am văzut prima oară, la un sfert de oră după naştere. Gabriela, soţia mea, le-a văzut mai târziu, că ea a mai stat o perioadă să îşi revină după naştere. E reflexul oricărui părinte de a se uita dacă bebeluşul are două mâini, cinci degete… Răsufli uşurat şi începi să te uiţi. Dar nu m-am uitat niciodată să văd cu cine seamănă. E o întrebare tâmpită asta, că imediat după naştere nu seamănă cu nimeni. Ce-i drept, din momentul ăla m-am simţit ceva mai responsabil.
Care e primul lucru pe care l-ai schimba la tine?
Mi-ar plăcea să fiu mai puţin comod. Eu las lucrurile până la limită, până pe ultima sută de metri. Aşa funcţionez eu mai bine, însă aş vrea să schimb asta.
Ce-ai face dacă într-o zi ţi-ai pierde vocea definitiv?
Să ştii că m-am gândit la asta. E a doua oară în iarna asta când m-a luat un virus şi am făcut o infecţie în gât şi chiar mă gândeam ce aş face dacă mi-aş pierde vocea. Ştiu să scriu, de foame nu o să mor. Probabil că din tot răul ar fi şi un lucru bun, că aş avea timp mai mult să scriu.
Ce te scoate din sărite?
Ipocrizia, tradusă în măştile personajelor publice de la noi. Toată lumea îmi spune că sunt foarte sincer. Cred că dacă toată lumea ar fi sinceră eu nu aş avea o pâine de mâncat în industria asta. Sinceritatea nu este o calitate, este un dat, dar din păcate ipocrizia asta a dus fenomenul tv în halul în care este acum. Pentru că toţi vrând să pozeze în zâni, zâne, dive, divi şi aşa mai departe, au apărut tot felul de personaje care, neavând neuroni sunt foarte sincere în apariţiile publice şi fac audienţă din păcate.
Zi-mi un lucru pe care nu-l ştie lumea despre tine.
Am un obicei, din când în când… fug de acasă. De fapt, „evadez” din Bucureşti. Îmi închid telefonul, întrerup orice legătură cu lumea şi am un loc în care mă duc de unul singur. E cam la o oră şi jumătate de Bucureşti, într-un loc sălbatic, dar totodată foarte aproape de civilizaţie. Îmi anunţ familia şi pe Buzdugan că plec şi preţ de câteva ore mă rup de realitate.
De câte ori este mai mare salariul tău de acum decât primul primit?
Nu ştiu, nu am calculat niciodată, însă e direct proporţional cu nopţile nedormite, ţigările fumate, înjurăturile din timpul unei zile, nervi, sms-uri şi aşa mai departe.
A fost sau n-a fost? Relaţia cu Daciana Sârbu… Vrem detalii!
Da, a fost şi s-a făcut şi publică la un moment dat. Nici nu mai ţin minte cât a durat, cam două-trei luni. Ne-am despărţit pentru că trăiam în universuri paralele. Sigur că la mijloc pot să existe pasiuni, pasiunea trece, fluturii zboară şi la un moment dat cei doi se trezesc că trăiesc la etaje diferite. Eu trăiam între colegii şi prietenii mei, iar ea, deşi în intimitate era o persoană extraordinară, vrând-nevrând, când trecea pragul ajungea printre diplomaţi, ambasadori şi miniştri, o cu totul altă lume, de unde e greu să te desprinzi şi să vii pe pământ, în lumea noastră.
Ai mai avut vreo relaţie cu o persoană publică?
Nu, asta a fost singura.
Ai o poreclă sau mai multe?
Acum nu mai am, însă de-a lungul vremurilor am tot avut. Când eram în liceu mi se spunea Mori, când stăteam în cămin mi se spunea Bobby, pentru că li s-a părut că semăn cu Bobby Ewing din serialul „Dallas”, iar ultima poreclă a fost Cocollino.
Cum te mai împaci cu Mihai Albu?
Foarte bine! În situaţia respectivă el a înţeles greşit şi au fost nişte paie puse pe foc de nişte ziarişti. Te sună pe tine, îţi cer o declaraţie, apoi îl sună pe celălalt şi zic „uite ce a spus ăla despre tine!”.
Dacă ai fi „Regele Mihai” pentru o zi, iar România ar fi monarhie, ce ai face?
Aş da un decret să o transform în republică parlamentară şi mi-aş vinde proprietăţile.
Ai juca într-un film sau într-o telenovelă?
Nu, în niciun caz.
Zi-mi o minciună care s-a scris despre tine….
Că aş divorţa de soţia mea pentru Delia Matache.
Pentru ce sumă ai poza nud?
Pentru nicio sumă, că nu aş poza.
Trei defecte?
Leneş, sociopat şi…. plin de vicii.
Ai voce, ai putea să cânţi?
Nu.
Ce este o divă?
O divă este o zână cu branding personal.
La ce ai renunţa, la televiziune sau la scris?
La televiziune.
Te-ai băga vreodată în politică?
Nu, niciodată. Nu sunt diplomat de felul meu….
Nikita sau Naomi?
Nu ştiu, nu mă pune să aleg. Niciuna. Sau niciunul.
Cârcotaşii sau Mondenii?
Mondenii.
La ce n-ai renunţa?
La radio nu aş renunţa niciodată.
Mihai Morar în trei cuvinte?
Rău da bun. Mă urmăreşte….
Foto: Radio Zu
Autor: Florin Ghioca

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!