Juraţii de la „Iadul bucătarilor” îţi arată ce greşeli faci când găteşti

De Geo Berciu, pe

Chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea se pregătesc să înceapă o nouă emisiune tv, „Iadul bucătarilor, însă până atunci, cei trei reputaţi maeştrii în arta gastronomiei ne atrag atenţia asupra unor greşeli frecvente pe care le facem atunci când gătim şi de care ar trebui să ne ferim.
După părerea lui Florin Dumitrescu, românii au câteva metode nu tocmai corecte de a găti, dar care pot fi remediate. „Folosim aragaze prea mici, care nu îţi permit să lucrezi la mai mult de două focuri simultan, se întrebuinţează cuţite de proastă calitate şi neascuţite, tocătoare de lemn prea mici pe care nu poţi tăia nici măcar o roşie, se bate carnea atunci când nu trebuie (chiar dacă nu face şniţel, românul e obişnuit să bată carnea înainte să o gătească, deşi carnea ar trebui mai degrabă uşor masată, aplatizată cu mâna), nu se foloseşte un vin bun, de calitate pentru gătit (mulţi se gândesc că dacă pun vin la mâncare poate fi unul ieftin, de proastă calitate)”, a spus juratul emisiunii într-un recent interviu pentru ziarulring.ro.
Juraţii de la "Iadul bucătarilor" îţi arată ce greşeli faci când găteşti
Cel mai puţin pretenţios dintre cei trei prieteni s-a dovedit a fi Cătălin Scărlătescu, care a trecut şi el prin momente delicate în bucătărie: „Sunt momente când nu faci nimic greşit şi tot nu-ţi iese. Vă sfătuiesc să vă urmaţi bunul-simţ şi instinctul şi vă daţi singuri seama unde aţi greşit sau ce vă lipseşte”.
Juraţii de la "Iadul bucătarilor" îţi arată ce greşeli faci când găteşti
Sorin Bontea are şi ele câteva sfaturi pentru cei care iubesc să petrecă timpul în bucătărie şi care ar putea face mici „erori”: „Nu se încinge tigaia înainte să se pună ulei în ea, nu se gustă mâncarea, se fierb pastele în apă prea puţină şi fără sare, după care se trec prin jet de apă, se decongelează şi apoi se recongelează produse, se sărează carnea înainte de a fi gătită”.
Juraţii de la "Iadul bucătarilor" îţi arată ce greşeli faci când găteşti

De asemenea, Cheful îi îndeamnă pe cei care se apucă de „bucătăreală” să ţină cont şi de următoarele aspecte: „Să aibă cuţite de calitate, tigăi bune, să folosească ingrediente proaspete, de calitate, cât mai puţin congelate, să se documenteze pe cât posibil din cărţi de specialitate”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!