Gimnasta Daniela Sofronie, despre traumele din copilărie: „La antrenamente, mă băteau cu ce prindeau”

De Unica.ro, pe

Gimnasta de talie mondială Daniela Sofronie (33 de ani), laureată cu aur și argint olimpic la Atena, în 2004, a povestit un episod dramatic din perioada copilăriei. Atleta spune că pe când avea doar 8 ani, s-a confruntat cu depresia și insomniile din cauza tratatemtului violent primit la antrenamente.

Daniela mărturisește că a fost bătută cunt de antrenori, iar momentele cumplite prin care a trecut atunci au marcat-o profund.

“Mă băteau cu ce prindeau, cu bățul, cu umerașul… Că nu stăteam pe bârnă sau că nu îmi întind vârful. A doua zi s-a dus mama, a vorbit cu doamna antrenor, dar bătăile au mai fost. În mintea mea de copil credeam că îmi spune că nu am făcut bine și de aia m-a bătut.

Aveam șase, șapte ani și copiii făceau un derdeluș, eu nu am fost pentru că mă duceam la antrenament, ziua aia va rămâne mereu în mintea mea, pentru că nu am putut lipsi nici măcar o zi de la antrenament”, a dezvăluit sportiva, la “Acces Direct”.

Gimnasta Daniela Sofronie, despre traumele din copilărie: "La antrenamente, mă băteau cu ce prindeau"

Daniela a mai spus că i-a ascuns mamei faptul că era maltratată de antrenări, de teamă să nu o dezamăgească. Mama ei și-a dorit mereu să fie gimnastă, dar nu a reușit. Așadar, a îndemnat-o pe Daniela să facă gimnastică din copilărie, pentru a-și îndeplini prin ea visul.

Citeşte şi: Gimnasta Larisa Iordache, după ce s-a retras din finala la bârnă, de la Jocurile Olimpice: „Este greu, greu”

După ce a câștigat două medalii de aur olimpice, alături de Cătălina Ponor, și o medalie de argint la sol, la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, Daniela Sofronie s-a retras din activitate din cauza unor probleme grave de sănătate. După retragere, Daniela și-a finașizat studiile și a dvenit antrenoare la CSS Constanța.

Citeşte şi: Diana Bulimar a pozat topless. De ce a luat fosta gimnastă această decizie

Acum la maturitate, sportiva spune că se confruntă cu depresia de mulți ani din cauza celor traumelor din copilărie.

“Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată”, a completat sportiva.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!