George Buhnici, reacție după ce a fost amendat cu 20.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

De Unica.ro, pe

George Buhnici a fost amendat cu 20.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru declarațiile controversate din iulie 2022. Ulterior, jurnalistul devenit vlogger a reacționat pe YouTube.

George Buhnici, reacție după ce a fost amendat cu 20.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

„Împreună cu avocata mea am prezentat argumentele noastre la termenul din data de 23 august, fiind credința noastră că, în ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajul transmis nu este unul discriminatoriu. Consider că presa și Internetul în general nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Și până la articolele pe surse și comunicatul de presă de astăzi am crezut că și autoritățile sunt de aceeași părere. M-am înșelat. Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care nu a țintit nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca și responsabilitatea în fața legii”, a declarat.

„Regret în continuare că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc. Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe YouTube, unde am tot publicat clipuri și atunci. Am trecut și printr-o depresie și printr-o serie de probleme medicale asociate. Am început să mă pun pe picioare prin sport și alimentație mai sănătoasă. Dar nu sunt încă acolo unde mi-au recomandat medicii cu care lucrez”, a mai spus.

George Buhnici reacție amendăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Lorena Buhnici: „Bame, praz… asta e mâncare de săraci”. Reacția Oanei Roman

Citește și: George Buhnici, jigniri la adresa unei femei supraponderale, „mai săracă” decât el, care mânca o merdenea. „Ți s-a făcut fomiță?”

Citește și: Soția lui George Buhnici, amenințări cu violul în urma derapajului fostului prezentator

„Că poate nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos, e foarte posibil. Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele. Am încurajat, de aceea, pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate. O fac constant prin munca mea. Mai ales în ultimii ani am adunat zeci de ore de interviuri despre aceste probleme cu care mă confrunt și eu. Pentru că obezitatea nu discriminează pe bază de gen. Lucrez în fața publicului ca jurnalist de 25 de ani, am cazierul curat, deși am fost chemat de suficiente ori în instanță de traficanți, bișnițari sau politicieni corupți. Am fost hărțuit și agresat de nenumărate ori în cariera mea. Dar am rămas integru”, a completat.

„În orele de emisiuni televizate dedicate acestui subiect, politicieni, doctori și psihologi care nu m-au cunoscut vreodată m-au catalogat ca fiind posibil impotent, pedofil, dezechilibrat sau un soț abuziv. Suntem urmăriți de unii fotografi de prin mașini și se inventează povești ciudate despre viața noastră privată. Pe acest fond de scandal mediatic alimentat de o parte din presă am primit în Social Media amenințări și jigniri dure, unele demne de o cercetare penală”, a mai declarat.

Din 2010, George este căsătorit cu Lorena Buhnici, care a lucrat mai mulți ani ca purtător de cuvânt la Registrul Auto Român. Apoi a fost consilier de imagine pentru un secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în prezent având propriul podcast pe canalul de YouTube care-i poartă numele și care are peste 65 de mii de abonați. Cuplul are împreună o fiică, Ariana, în vârstă de 10 ani.

Foto: Captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!