De ce a fost arestat George Buhnici în Bulgaria, în 2004

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 iulie 2022, 14:36

George Buhnici este prins în mijlocul unui scandal de proporții zilele aceastea, după declarațiile sexiste pe care le-a făcut recent, când a spus că el vrea să vadă la mare femei „fără celulită și vergeturi” și că soția lui are un corp „de minoră”.

Însă acesta nu este primul moment de cotitură din viața cunoscutului blogger. Puțină lume știe că, în 2004, pe când era jurnalist, George Buhnici a fost arestat în Bulgaria.

Motivul pentru care George Buhnici a fost arestat în Bulgaria, în 2004

Pe când lucra la PRO TV, George Buhnici a realizat un material cu camera ascunsă în magazinele duty-free de la vama Giurgiu – Ruse, despre comercianții care vindeau țigări în cantitate mai mare decât le-o permite legea.

În timp ce lucra la acel material, Buhnici a fost arestat de vameșii bulgari, care l-au ridicat pentru audieri și i-au confiscat echipamentul. Jurnalistul și șoferul său au fost acuzați de deţinere de tehnică specială de înregistrare şi filmare, fapt nepermis de legislaţia bulgară.

Citește și – BCR renunță la parteneriatul cu George Buhnici, după declarațiile scandaloase. „Respingem sexismul și discriminarea!”

Citește și – „Să se oripileze Buhnici!” Cum s-a fotografiat Cristina Șișcanu în semn de revoltă față de declarațiile scandaloase ale vloggerului

Citește și – Alexandra Duli de la Survivor România 2022, într-o ipostază provocatoare pe Instagram. Cum s-a fotografiat tânăra

Citește și – Cine i-a vizitat pe Jennifer Lopez și Ben Affleck imediat după nuntă

Pro TV le-a asigurat celor doi asistența juridică imediată, iar consulul României în Bulgaria ar fi fost și el sesizat imediat. Patronul postului TV, de la acea vreme, Adrian Sârbu, a mers și el în Bulgaria.

Nu mâncasem nimic în afară de un colț de pâine și un capăt de salam obținute cu greu de avocați în seara arestării. Oricum nu îmi era foame. Eram un infractor de drept comun care moțăia pe un pat metalic fără saltea cu ochii pe pereții care păreau desenați cu resturi umane. WC-ul era un lux la discreția polițiștilor de pază. Somnul la fel. Peste câteva ore urma interogatoriul stalinist iar până după Sfântul Nicolae mă voi fi transformat într-un infractor condamnat și apoi într-un om liber”, a scris George Buhnici, la 8 ani de la momentul arestării, pe site-ul său, buhnici.ro

Am fost eliberat în baza unui articol introdus de curând în legea bulgară prin care granița era considerată spațiu public, iar eu, ca jurnalist, aveam voie să filmez pe spațiu public”, a explicat mai târziu Buhnici, într-un interviu acordat Life.

Vezi şi reguli de bună purtare în Bulgaria ca turist!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!