Gabriela Firea, reacție virulentă la declarațiile scandaloase ale lui George Buhnici. „Sunt revoltată! Un influencer nu poate face asta!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 iulie 2022, 10:10

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a avut o reacție la scandalul apărut în social media , după ce vloggerul George Buhnici a criticat aspectul fizic ale unor femei de pe litoral spunând că ar trebui să se ducă mai des la sală pentru a scăpa de vergeturi și celulită. Firea spune că declarațiile fostului prezentator de televiziune sunt de neiertat, iar femeile nu trebuie “tratate ca niște obiecte”.

Condamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor! Femeile sunt egale cu bărbații Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine – a transmis ministrul Familiei,  pe pagina sa de Facebook.

Firea s-a declarant îngrijorată de spusele lui Buhnici, pe care le consideră ofensatoare la adresa femeilor.

Am citit cu îngrijorare toate comentariile din spațiul public apărute în urma declarațiilor unei persoane publice. Afirmațiile făcute la un post național de televiziune sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor. Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni. (…)  

Nu accept astfel de declarații care sunt, de altfel, imposibil de justificat! Sunt revoltată că un om cu experiență în media a putut face o asemenea greșeală, sper să fie o greșeală, ceea nu scuză deloc afirmațiile făcute – a completat ea.

Citeşte şi: Dan Capatos, mesaj tranșant pentru George Buhnici. „E halucinant!”

Citeşte şi: Lorena Buhnici, despre declarațiile soțului legate de aspectul fizic al fetelor de la mare: „Când spun medicii, nu mai criticăm!”

Citeşte şi: Monica Tatoiu, despre scandalul stârnit de George Buhnici. „Soția lui ar fi trebuit să fie exponentul femeilor jignite!”

Citeşte şi: Cristina Bălan, despre declarațiile lui George Buhnici: „Vergeturile sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ar trebui să îmi fie rușine?”

Gabriela Firea a mai punctat că e dreptul fiecăruia să decidă cum vor să arate. Cât despre declarația în care Buhnici își laudă soția pentru aspectul ei fizic, spunând că “arată ca o minoră”, Firea a subliniat că aceste vorbe duc spre pedofilie.

E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor! Ca și în cazul bărbaților, sunt cele care trebuie să aibă grijă de sănătatea și aspectul lor, în funcție de decizia personal . Există, însă, și persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar toată lumea are dreptul să se simtă bine în pielea lui. Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie și care consideră foarte normal ca bărbații să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbații care ascultă o persoană publică! Anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate.

Femeile luptă pentru egalitate dintotdeauna. Știm cu toții în ce societate trăim și cât de grea este încă lupta femeilor pentru a demonstra că sunt bune și în funcții publice, politice, să facă joburile ocupate tradițional de bărbați și tot așa. Un „influencer” nu poate ieși public să spună lucruri care afectează femeile și care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor acestora – a încheiat ministrul Familiei.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!