Cum și-au educat fiica Monica Davidescu și Aurelian Temișan: “Are bani de buzunar, dar îi cheltuiește înțelept”/ Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 martie 2024, 15:35

Monica Davidescu și Aurelian Temișan sunt doi artiști cu renume, care se bucură de succes pe scena teatrului și a muzicii, dar, dincolo de carierele lor longevive în lumina reflectoarelor, sunt părinții Dorei, unicul lor copil. Cei doi și-au dorit un frate sau o soră pentru fiica lor, dar nu a fost să fie, actrița pierzând o sarcină. În exclusivitate pentru UNICA.ro, Monica Davidescu a vorbit deschis despre relația cu fiica ei, cu care reușește să fie atât prietenă, cât și mamă, dar și despre valoarea banului, mai ales că adolescenta este la vârsta la care are bani de buzunar.

Cum o cresc Monica Davidescu și Aurelian Temișan pe Dora, fiica lor

Monica Davidescu și Aurelian Temișan sunt, de ani buni, și parteneri de scenă în diverse spectacole precum: “Divorțul anului”, ”Eu te cred, da’ tu mă minți”, ”Sistemul perfect” sau ”O noapte furtunoasă”. Monica Davidescu este angajată la TNB, iar Aurelian este implicat și în show-ul transformărilor de la Antena 1, Te cunosc de undeva, unde deține rolul de jurat. De ani buni, cuplul și-a deschis propria companie de teatru independent, reușind să aducă în fața publicului piese de teatru iubite de public, cu o distribuție de excepție. Despre colaborarea soților Temișan – Davidescu pe plan profesional, dar și ce avantaje și riscuri sunt când deții o companie de teatru independent, ne-a povestit în detaliu Monica Davidescu. Actrița ne-a făcut dezvăluiri și despre fiica lor, Dora, și despre modul în care au crescut-o.

Cum este Aurelian Temișan ca partener de scenă?

Are  simțul ascultării și cu siguranță asta îl face un partener pe care te poți baza.  Ascultând și acționând în consecință  face ca personajul său să fie 100 % prezent și credibil în orice univers scenic. Experiența sa atât de vastă pe scenele muzicale și teatrale din România îl face un artist complet cu care ai încredere că poți realiza orice moment în scenă. Are măsură, intonație, memorie, atenție distributivă carismă și talent.

Cum și-au educat fiica Monica Davidescu și Aurelian Temișan: “Are bani de buzunar, dar îi cheltuiește înțelept”/ Exclusiv

Monica Davidescu lucrează cu fiica lui Gheorghe Hagi: “Mă bucur că am cunoscut-o pe Kira Hagi în repetiții” 

Spectacolul “Sistemul perfect” a fost bine primit de public încă de anul trecut, în noiembrie, când a avut premiera. Dacă Ovidiu Cuncea sau Silviu Biriș sunt actori cu care ai colaborat de-a lungul timpului, cu fata lui Gică Hagi este o premieră. Cum v-ați gândit la ea tu și regizorul?

Este în totalitate propunerea lui Toma și mă bucur că am cunoscut-o pe Kira în repetiții. Este o tânără  actriță care promite foarte mult și care are nevoie doar de spațiu de desfășurare. De la o repetiție la alta se transformă și crește, de la un spectacol la altul capătă experiență și devine din ce în ce mai sigură pe puterile ei de actriță și pe intrumentele pe care le scoate la bătaie în scenă.

Citește și: Cum a ajuns Radu, fiul lui Ștefan Bănică jr., să lucreze cu Monica Davidescu: „Nu i-am cerut acordul tatălui înainte” / Exclusiv

Sore Mihalache iubește din nou! Artista a postat prima imagine cu noul iubit pe Instagram / Foto

De ce nu mai apare Andreea Ibacka în seriale: “Ar fi nedrept față de familia mea”. Ce fel de rol își dorește soția lui Cabral / Exclusiv

Ce spune Elena Gheorghe despre mesajul piesei „Macarena”, lansată de Erika Isac: „A avut curaj” / Exclusiv

Sistemul Perfect este o piesă produsă de o firma de PR și Impresariat care a mizat pe echipa de artiști a Companiei Concordia.  Noi ne-am bucurat de această colaborare pentru că ne-a plăcut acest text clasic care iată că atrage public numeros în sălile de teatru și în București  și în țară.     

Cum și-au educat fiica Monica Davidescu și Aurelian Temișan: “Are bani de buzunar, dar îi cheltuiește înțelept”/ Exclusiv

“Funcționăm strict pe ceea ce putem vinde”

Împreună cu soțul tău dețineți Compania de Teatru Concordia. Care sunt avantajele/ dezavantajele de a deține o companie de teatru independent?

Este foarte multă muncă. Sunt foarte multe domenii pe care acum le coordonăm în spatele scenei și nu este deloc ușor pentru doi oameni să le facă pe toate. Avantajul este că ne putem alege oamenii cu care lucrăm și aici ne ghidăm după energie bună, talent, seriozitate, dăruire, ne putem alege piesele pe care să le punem în scenă, ne putem  alege perioadele și nu suntem presați să cheltuim doar o anume sumă de bani pe producție sau să ne încadrăm într-o anumită perioada de timp.

Sunt multe dezavantaje, începând de la faptul că nu avem o sală de repetiții, nu avem un spațiu în care să ne jucăm spectacolele de aceea închiriem săli acolo unde găsim, nu avem un spațiu propice de depozitate a decorurilor și costumelor, nu ne putem permite mai mulți angajați pentru că funcționăm strict pe ceea ce putem vinde. Nu avem bani din bugete de stat sau de la sponsori. 

Recunosc că după sponsori nu am alergat deloc. Nu mai am timp și pentru asta cu toate că am nevoie de bani pentru următoarea producție. Noroc cu cei câțiva prieteni care au donat 20% din impozitul pe profit și că am reușit cu acei bani să  acoperim unele din serviciile adiacente pentru concerte și piese de teatru (contabilitate sau PR).

Cum și-au educat fiica Monica Davidescu și Aurelian Temișan: “Are bani de buzunar, dar îi cheltuiește înțelept”/ Exclusiv

Monica Davidescu, despre fiica ei: “Am învățat-o că se poartă ce îi vine ei bine, nu ce impune societatea”

Ce educație financiară îi oferiți Dorei? Are bani de buzunar?

Încercăm să îi arătăm că lucrurile de valoare sunt de fapt cele sentimentale și că amintirile cu o persoană sunt mai prețioase decât darurile scumpe. Îi arătăm că, de fapt, orice lucru foarte scump se deteriorează  la fel de repede ca unul ieftin. Și încercăm  să o facem să prețuiască timpul de calitate petrecut cu cei dragi și cu prietenii.

Are bani de buzunar, dar îi cheltuiește înțelept doar pe ce are neapărată nevoie. Și am învățat-o că se poartă ce îi vine ei bine, nu ce impune societatea sau grupul de prieteni.

Până unde merge prietenia dintre tine și fiica ta și unde intervine mama care impune reguli?

Asta e partea grea pentru un părinte că trebuie să traseze și limite, să impună și reguli pentru ca acestea să fie un ghid pentru ea în viață și pentru ca “strada” pe care va alege să meargă să fie alegerea bună pentru ea.

Citește și: De ce a refuzat Aurelian Temișan să plece la Asia Express. Monica Davidescu își susține nepotul, pe Cosmin Vîjeu: “A tras de noi să mergem”/ Exclusiv

Aurelian Temișan, dezvăluiri intime despre relația cu Monica Davidescu: „Cine aprinde focul, ăla trebuie să îl și stingă”/ Exclusiv

Monica Davidescu: “Am fost trădată de multe ori. Munca mi-a fost zădărnicită sau furată”. Dezvăluiri dureroase despre pierderea părinților / Exclusiv

Monica Davidescu, despre experiența pierderii unei sarcini. „Medicul mi-a spus să-i mulțumesc lui Dumnezeu și pentru ce nu am”

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter