Cosmin Tudoran ne vorbește despre oenoturismul românesc

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 februarie 2022, 16:19
#UnicaLovesBloggers, așa că am dedicat întreaga ediție de iulie celor mai cool bloggeri din România!

Cosmin Tudoran (www.cosmintudoran.ro) se numără printre cei 40 de bloggeri care au răspuns invitației noastre, el alegând să ne vorbească puțin despre oenoturismul românesc.

Iată ce ne-a povestit!

  • Ce bem vara aceasta? Vin. Oenoturism. Poate vrei sa dai o tură de crame în Dealu Mare și, având liberă trecere la etilotest, să deguști din ceea ce s-a îmbuteliat. Vizitează neapărat Lacerta și odată ce ajungi lasă-te purtat de vinificatorul și prietenul meu Mihai Baniță. Întreabă-l dacă are cumva ascunsă măcar o sticlă de Cuvee IX 2009. Dacă nu are, întreabă-l de 2011. Ai să privești cu încântare viile scăldate-n soare și ai să te simți bine. Cunoaște-ți țara încercând soiurile autohtone. Caută-le, află-le și convinge-te că teritoriul românesc este surprinzător. Fie că vrei doar Feteasca Albă, Regală ori Neagră sau încerci Crâmpoșia, Mustoasa de Măderat și Busuioaca de Bohotin vinificată în sec, ai de unde alege. Convinge-te că expresia „doar pe ăsta-l beau, că ăsta-i vinul ce-mi place” e o vorbă autosuficientizantă. Reductivă.
  • Caută volumul „Cramele din Romania”, scris de autorii Dan Boboc, Cătălin Păduraru și Daniela Păduraru. Este o monografie care conține informații detaliate despre 143 de crame din țara noastră, din cele opt mari regiuni vitivinicole – Banat, Crișana, Dobrogea, Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia și Transilvania.

Mai multe recomandări făcute de Cosmin, găsești în Unica de iulie, #thedigitalissue!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!