Cine l-a salvat pe Mircea Badea la cutremurul din 1977. Prezentatorul avea trei ani când s-a produs tragedia

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 08 februarie 2023, 13:29

Mircea Badea (48 de ani) și-a reamintit, în contextul cutremurului de 7,8 grade din Turcia, petrecut pe 6 februarie, de nenorocirea asemănătoare care s-a abătut asupra țării noastre în primăvara anului 1977.

Amintim că la începutul săptămânii, luni, pe 6 februarie, un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, s-a produs la granița dintre Turcia și Siria. Cutremurul a fost urmat de o serie de multe alte replici care au dus la prăbușirea a mii de blocuri. În urma tragediei, mii de oameni și-au pierdut viețile și alte zeci de mii au fost răniți. Iar autoritățile continuă să caute supraviețuitori.

Mircea Badea, salvat de bunică la cutremurul din 1977

Citeşte şi: Seismologul Gheorghe Mărmureanu, despre un posibil viitor cutremur devastator în România. „Ar putea avea 8 grade!”

Legat de acest subiect tulburător, care este momentan în atenția tuturor, prezentatorul și realizatorul de televiziune Mircea Badea și-a reamintit de 4 martie 1977, ziua în care România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade.

Cine l-a salvat pe Mircea Badea la cutremurul din 1977. Prezentatorul avea trei ani când s-a produs tragediaIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Citeşte şi: 9 personalități care și-au pierdut viața la cutremurul din 1977. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreună

Vedeta de la Antena 3 avea atunci vârsta de trei ani și spune că a fost salvat de bunica lui. Badea spune că dacă nu era bunica lui care să-l acopere cu propriul ei corp, bucăți din pereți s-ar fi prăbușit peste el și astăzi nu ar mai fi fost în viață.

Mircea Badea: „Nu fac față foarte bine la aceste tragedii!”

„Eu încerc să nu prea privesc imaginile de la cutremurul din Turcia. Sunt absolut sinistre. Sunt mai sensibil la acest subiect și nu fac față foarte bine la aceste tragedii. Sigur că s-ar putea întâmpla și la noi, așa cum s-a întâmplat și în 1977. Eu mai sunt în viață pentru că bunica mea – Dumnezeu să o odihnească – s-a pus peste patul în care eram și au căzut cărămizile peste bunica”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Ce să faci în caz de cutremur. Mituri şi tehnici de supravieţuire

Prezentatorul a mai spus că, după părerea lui, este doar o chestiune de timp până când o tragedie asemănătoare ne va lovi din nou. Mircea Badea a mai precizat că românii ar trebui să fie mai conștienți de posibilitatea producerii unei asemenea calamități.

Mircea Badea: „Câți dintre bucureșteni sunt interesați e subiect?”

„Sigur că vom mai avea și noi un cutremur mare. Este o chestiune de când, nu de dacă se va întâmpla. Eu mai pun și problema cetățenilor, nu doar a autorităților. Câți dintre cetățenii din București sunt, pe bune, interesați de subiect în afară de momentele acestea când se emoționează și se uită la tragedia altor oameni? De exemplu, oamenii care stau în blocuri cu bulină roșie nu au niciun fel de responsabilitate? Ba eu cred că da”, a mai zis Mircea Badea.

Cutremurul din ’77 care a zguduit România

Cutremurul din 4 martie 1977 s-a produs la ora 21:22:22 și a avut efecte devastatoare asupra României. Seismul a avut o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde. În urma tragediei, au murit 1.570 de persoane, dintre care 1.391 numai în București. La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe prăbușite.

Majoritatea pagubelor materiale au fost în București, unde peste 33 de clădiri s-au prăbușit.

Foto – Instagram / captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!