Home > Vedete > Cine este Liviu Moroiu de la Chefi la cuțite și de ce a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu: „Determinarea era destul de mare”
Cine este Liviu Moroiu de la Chefi la cuțite și de ce a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu: „Determinarea era destul de mare”
Liviu Moroiu este concurentul care a reușit să-i șocheze pe cei patru jurați ai show-ului culinar Chefi la cuțite, când a decis să refuze cuțitul de aur oferit de chef Ștefan Popescu. Tânărul bucătar este decis să facă parte dintr-o cu totul altă echipă.
Un concurent a refuzat cuțitul de aur la Chefi la cuțite
Liviu Moroiu are 33 de ani și a venit la Chefi la cuțite împreună cu prietenul și partenerul său de afaceri, cei doi concurând unul împotriva celuilalt. Tânărul bucătar a gătit un homar cu piure de morcov și yuzu kosho cu care i-a impresionat pe cei patru jurați.
„E ocupat acolo, vorbesc serios, mai gândește-te”, i-a răspuns chef Sautner.
La scurt timp, chef Ștefan Popescu i-a pus pe masă cuțitul de aur: „De la mine ai cuțitul de aur în seara asta. Asta înseamnă că ajungi direct în echipa mea”.
„Determinarea era destul de mare pentru chef Richard și aleg să fac parte din echipa lui”, a spus concurentul șocându-i pe toți cei patru jurați.
„Atunci dă-mi cuțitul înapoi, pe ăsta nu-l mai primești din partea mea, Richard nu-l are oricum și vom vedea ce se întămplă cu tine în bootcamp, să vedem cine te alege”, i-a zis Ștefan Popescu,
„Mare curaj să refuzi cuțitul de aur”, a reacționat Alexandru Sautner înainte ca Liviu să părăsească platoul.
Cine este Liviu Moroiu
Liviu Moroiu este un chef cu experiență. Acesta este românul care a gătit în echipa celui mai bun Chef din Asia. Fiind primul bucătar indian cu două stele Michelin, Gaggan Anand a influențat puternic gastronomia Thailandei, iar Liviu Moroiu este concurentul care a avut privilegiul să învețe din secretele lui chiar în restaurantul acestuia din Bangkok.
Povestea lui în bucătărie a început la Londra: ”Am evoluat foarte mult la Londra, pentru că este orașul care-ți dă ocazia să cunoști profesioniști ce și-au dedicat viața bucătăriei”, a povestit Liviu.
„Acolo am fost ajutor de bucătar și apoi Sous Chef la restaurantul din Covent Garden la care am lucrat. Dar pe primul loc este experiența din Bangkok. Am lucrat pentru Gaggan Anand, iar acesta a fost apogeul carierei mele până acum”, a precizat el.
Liviu a părăsit România pe când avea doar 16 ani. Atunci, el s-a mutat în Italia, unde se afla mama lui.
În prezent, Liviu are un business de private dining în Amsterdam, orașul din care a venit la București pentru a participa la competiția Chefi la cuțite.
Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Liviu Moroiu, cel care a refuzat cuțitul de aur al lui chef Ștefan Popescu