Chef Florin Dumitrescu, despre mâncatul la restaurant: „Nu comandați ce vă recomandă ospătarul! Nu e bine”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 aprilie 2022, 14:24

Chef Florin Dumitrescu a făcut câteva dezvăluiri interesante despre ce se ascunde în spatele intenției unor ospătari de a face recomandări culinare clienților. Juratul de la “Chefi fără limite” profesează în domeniul culinar de peste 15 ani și spune că a aflat încă din prima lui zi de lucru că nu trebuie niciodată să ne ghidăm după recomandările ospătarilor, deoarece aceștia încearcă să “scape” rapid de preparatele care sunt pe punctul de a nu mai fi bune pentru consum.

Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu luați niciodată ce vă recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest “Astăzi vă recomand… coastele de porc!”.

Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină – a explicat Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici.

Citeşte şi: De ce nu-și va petrece Răzvan Simion Paștele alături de copiii lui

Citeşte şi: De ce nu-și vizitează Irinel Columbeanu fiica în America. Irina locuiește cu mama ei în Los Angeles

Citeşte şi: Fiica lui Liviu Vârciu, schimbare drastică de look. Cum arată Carmina acum

Citeşte şi: Ce condiție i-a impus Jennifer Lopez lui Ben Affleck în contractul prenupțial

Chef Dumitrescu a mai dezvăluit un truc la care apelează unii bucătari când prepară supe sau ciorbe. Aceștia folosesc vegeta în locul legumelor proaspete sau congelate, iar ca să nu se observe în zeamă bucățelele de legume uscate și deshidratate, o strecoară foarte bine înainte de a o servi. Dar baza este tot sintetică, făcută cu vegeta. Cheful a mai spus că el are intoleranță la monoglutamatul din vegeta și evită pe cât posibil să comande supă în restaurante sau taverne pe care nu le cunoaște.

Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam „aveți vegeta în farfurie?”. Și ospătarii spuneau că nu, cum să facă așa ceva?! Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.

Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi – a adăugat Florin Dumitrescu.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!