Cătălin Moroșanu, despre întâlnirea cu liderul cecen Ramzan Kadîrov

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 martie 2022, 11:55

Cătălin Moroșanu l-a întâlnit pe Ramzan Kadîrov, liderul cecen și aliatul preşedintelui rus Vladimir Putin, în 2016.

Cătălin Moroșanu a mers în urmă cu mai mulți ani în capitala Ceceniei, Groznîi, la o gală organizată de Ramzan Kadîrov. După lupta pe care a pierdut-o în fața adeversarului său, azerul Zabit Samedov, luptătorul român a avut ocazia să-i strângă mâna liderului cecen.

Era un tip cu barbă roșie, cam mic de statură. A urcat pe ring, după luptă, toată lumea era impresionată de Ramzan Kadîrov. E pasionat de arte marțiale, mai ales de kickboxing și de MMA. Toate galele pe care le face acolo ( n.r – la Groznâi, în Cecenia) le face din pasiune, a spus Cătălin Moroșanu pentru Fanatik.

Cătălin Moroșanu, poreclit „Moartea din Carpați” a observat că reacția celor din jur în ceea ce îl privește pe Kadîrov era una de frică.

Tuturor le era frică de el. Ramzan Kadîrov este liderul suprem acolo, nimeni nu zice nimic în fața lui. Dar el s-a purtat frumos cu noi, cu invitații. Am avut tot ce am vrut, el ne-a tratat cu respect, a mai dezvăluit Moroșanu.

Citește și: Fiica lui Mircea Geoană s-a logodit. „Am spus da bărbatului visurilor mele”

Macron, după o conversație de aproape două ore cu Putin: „Ce e mai rău abia acum urmează”

Un om de afaceri a promis recompensa de 1 milion de dolari militarilor care îl arestează pe Vladimir Putin

Ar trebui sau nu să avem bani cash în casă, în această perioadă? Sfaturi de la un consultant financiar

Cine este Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, a mobilizat mii de luptători ceceni pentru a fi trimiși în Ucraina să ajute armata rusă. Forţele aflate sub controlul lui Kadîrov sunt acuzate de numeroase atrocităţi în Cecenia.

Fiul al fostului lider cecen Ahmad Kadîrov, acesta a lucrat de la o vârstă fragedă ca asistent personal și gardă de corp pentru tatăl său. După asasinarea tatălui său, Vladimir Putin l-a numit lider al Ceceniei, acordându-i și susținere și finanțarea necesară pentru a-și reconstrui țara.

Kadîrov a instaurat un regim represiv în Cecenia, cu ajutorul unor unităţi paramilitare care seamănă teroarea pentru a-şi urmări inamicii. De asemenea, este asociat cu asasinarea unuia dintre cei mai importanți rivali politici ai lui Vladimir Putin.

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!