Trupele rusești au luat cu asalt Kievul: „Apărarea ucraineană a doborât unul dintre bombardierele Rusiei”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 12:07

În primele ore ale zilei de vineri, 25 februarie, mai multe explozii au fost auzite în capitala Ucrainei, Kiev.

Potrivit jurnaliștilor de la The Guardian, o explozie a avut loc între stațiile de metrou Poznjaky și Harkivska, iar trupele ucrainene au atacat avioanele și dronele rusești. Explozii păuternice au fost auzite, de asemena, și în centru Kievului.

Situația din Kiev est descrisă și de alți jurnaliști din presa internațională drept “îngrozitoare”.

A existat o serie de raiduri aeriene peste noapte, iar apărarea ucraineană a doborât unul dintre bombardierele aeriene ale Rusiei. Din păcate, aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă civilă, provocând un număr necunoscut de răniți și cel puțin un deces. A fost, de asemeenea, și un număr mare de raiduri în zorii zilei, sirenele oraș sunând de trei ori în această dimineață. În spitalele din Kiev se află un număr mare de victime –  a precizat Andrew Simmions, reporter Al Jazeera.

Oficialii ucrainenei au confirmat și ei că soldații ruși se află în Kiev. Ministrul Apărării din Ucraina îi îndeamnă pe localnici să caude adăpost și să confecționeze cocktail-uri Molotov pentru a se apăra.

Citeşte şi: LIVE UPDATE: Rusia a început războiul în Ucraina

Joi, 24 februarie, președintele Rusiei Vladimir Putin , a anunțat începerea unei operațiuni militare pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei. Forțele militare rusești au invadat Ucraina pe trei flancuri cu rachete, tancuri și tiruri de artilerie.

Am luat decizia unei operațiuni militare. Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni. Dragi tovarăși, Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului. Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece. Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice. Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cu care nu v-ați mai confruntat. Sper că am fost auzit.

Citeşte şi: Imagine emoționantă, devenită virală în online. Ce face un grup de femei la sub 0°C pe străzile din Ucraina, după atacurile Rusiei

Dragi ruși, națiunea se ține pe cultură, experiență și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte. Noi știm că adevărata putere este în adevăr, care este de partea noastră. Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria. Știu că lumea economică și politică este de partea noastră. Asta înseamnă că obiectivele propuse vor fi atinse. Cred în susținerea dumneavoastră. În puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie”, a anunțat Vladimir Putin într-o declarație surpriză la televiziune, conform digi24.ro.

Până la acest moment, în urma atacurilor, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au fost uciși 137 de ucraineni, inclusiv civili.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!