Raed Arafat: Toți românii trebuie să poarte măști de protecție! Cei care nu au, pot improviza din orice

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 06 aprilie 2020, 11:01

Raed Arafat sfătuiește întreaga populație să poarte mască de protecție.

Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, șeful DSU susține că orice persoană care iese din casă trebuie să poarte o mască de protecție, fie ea medicală, confecționată manual sau improvizată din alte accesorii vestimentare (batic, eșarfă, fular, batistă etc.).

„Luând în considerare modul de răspândire a virusului, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții. Dovezile recente arată că un astfel de comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate. Este cunoscut faptul ca nu prea găsim măști simple în piață, iar în cazul în care găsim. prețurile pot fi exorbitante. De aceea, au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine”, a transmis Arafat, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre gelurile dezinfectante din comerț care ucid coronavirusul

Arafat sugerează românilor să-și facă un obicei din purtarea măștii ori de câte ori trebuie să iasă în locuri publice.

„Va dura până ne vom obișnui cu această practică, dar din ce văd și din informațiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm aceasta practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi și cât de haios sau ciudat am arăta. Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv, purtarea măștii sau a oricărui material care poate împiedica că particulele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus și în sprijinul nostru, al tuturor pentru a ne proteja și pentru a-i proteja pe alții. Ține-ți minte că nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejați și să-i protejați pe alții… puteți improviza!

Totodată, dacă faceți acest lucru și va confectionați o masca acasă, nu uitați să o spălați zilnic când vă întoarceți acasa și să o călcați”, a încheiat Raed Arafat.

Sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!