Raed Arafat – La ce ar trebui să nu ne așteptăm după 15 iunie

De Unica.ro, pe

Deși al treilea val de relaxare se va întâmpla pe 15 iunie, este prea devreme de spus ce măsuri s-ar putea lua, potrivit șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„La acest moment încă este prea devreme de a spune și de a specula ce măsuri s-au putea lua, ce va fi deschis. De ce spun că e prea devreme? Pentru că suntem la doar patru zile de la relaxarea din data de 1 iunie. Noi trebuie să vedem efectele acestei relaxări, ca să putem să spunem cu certitudine ce va rămâne și ce nu dintre activitățile care urmează să se deschidă. Noi, lumea medicală, rămânem în acest moment în observați”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Citeşte și: Nelu Tătaru, despre noile măsuri de relaxare: „Din august am putea avea o viață cvasinormală”

Șeful DSU a explicat care sunt lucrurile care nu se vor întâmpla după data de 15 iunie.

„Sunt unele țări care deja relaxează totul din 15 iunie, sunt altele care nu fac acest lucru. Va trebui să așteptăm să vedem care va fi evoluția. Nu m-aș hazarda acum să spun cu certitudine care vor fi măsurile respective.

Aș spune mai bine la ce să nu ne așteptăm ca măsuri de relaxare. Poate că nu e bine să ne așteptăm la activități în masă în spații închise, la activități cu un număr foarte mare în spații deschise.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

De exemplu, poate că cinematografele sau teatrele nu vor fi la capacitate maximă chiar din 15 iunie. Poate că anumite competiții sportive vor avea loc în continuare fără spectatori sau cu un număr limitat. Depinde de cum evoluează situația până în data de 15 iunie. Ce nu va fi cu siguranță, nu vor fi manifestările cu un număr larg în afară sau în interiorul unor spații închise. Aici vorbim de săli de cinema, săli de spectacole și festivaluri cu un număr foarte mare de oameni în exterior”, a adăugat Arafat.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!