Propuneri pentru revenirea elevilor în școli. Cum se vor desfășura examenele

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 12:00
Un document transmis de Inspectoratul General Școlar al Municipiului București către Ministerul Educației arată care sunt propunerile pentru revenirea elevilor în școli, în urma încheierii perioadei stării de urgență. Astfel, se pare că primii care ar urma să reînceapă cursurile sunt elevii din clasele terminale.

Documentul, ce a fost obținut de Digi 24, este bazat pe opiniile directorilor de școli din București.

O propunere este ca în primele două săptămâni de la ridicarea stării de urgență să revină în clase elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, ce urmează să susțină examene naționale în vară.

Citește și: Cât vor costa măștile de protecție obligatorii pentru români din luna mai

Apoi, din luna iunie, ar urma să se întoarcă în băncile școlii și elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu. Însă există câteva schimbări majore: clasele vor fi formate din cel mult 15 elevi, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică. De asemenea, elevii vor avea un nou orar, în schimburi, iar între aceste schimburi să fie făcută dezinfectare.

Și examenele vor avea un regim special. Atât Bacalaureatul cât și Evaluarea Națională ar urma să se desfășoare în luna iulie, cu cel mult 10 elevi în clase.

Sursă foto: Shutterstock

Când începe școala după vacanța de vară? Structura an scolar 2020-2021

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!