Klaus Iohannis a anunțat când vor fi românii vaccinați anti-COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 noiembrie 2020, 11:35

Klaus Iohannis a declarat marți, într-o conferință de presă, că România va primi 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, iar persoanele care lucrează în domeniul medical și pacenții aflați în situație de risc vor fi primii vaccinați.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Vaccinul anti-COVID-19 rezistă 17 zile și nu se poate face în mod tradițional”

„România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci când acestea vor fi disponibile urmând ca ţării noastre să îi revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial şi a capacităţii, totuşi, destul de reduse de producţie, vaccinul va ajunge în ţările europene în mod etapizat. Pentru România, ne aşteptăm ca prima tranşă primită să ajungă sunt cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor”, a spus Iohannis.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Președintele a adăugat că vaccinarea întregii populații se va face, cel mai devreme, în primaăvara anului 2021.

„Primii care vor fi vaccinaţi, în mod natural, vor fi toţi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populaţiei va începe cel mai devreme – asta trebuie să fie foarte clar – cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficienţă şi siguranţă şi se respectă toate reglementările internaţionale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!