Cum va fi iarna 2020. Anunțul meteorologilor ANM

De Unica.ro, pe
Meteorologii ANM au anunțat că iarna 2020 va fi una mai puțin obișnuită, cu temperaturi ce nu sunt caracteristice sezonului rece. Însă nu este exclusă apariția unor episoade de viscol și valori termice foarte scăzute. 

Meteorologii ANM estimează că iarna 2020 va fi una mai blândă din cauza încălzirii globale. Specialiștii sunt de părere că iernile de altădată, cu ninsori abundente și temperaturi foarte scăzute vor rămâne doar o amintire. Anotimpul rece va fi de fapt, din ce în ce mai cald.

„Iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM, potrivit playtech.ro.

Citește și: Prognoza meteo ANM! Vremea în noiembrie 2020

Cum va fi iarna 2020

Specialiștii de la Administrației Naționale de Meteorologie spun însă că această schimbare atmosferică nu exclude apariția unor episoade caracteristice unei ierni geroase.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ. Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie”, a mai spus specialista ANM.

Potrivit informării meteo, iarna 2020 va începe la data de 26 noiembrie. Excepție fac zonele montane, unde se așteaptă precipitații sub formă de ninsoare mai devreme.

În București, prima zăpadă ar putea să cadă după minivacanța de 1 Decembrie și sărbătoarea Sf. Nicolae, în jurul datei de 8 decembrie.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!