Cum a reușit Islanda să scape de COVID-19 și să revină la o viață normală

De Unica.ro, pe
Islanda este prima țară din Europa care aparent a reușit să pună capăt epidemiei de COVID-19 și să se întoarcă la o viață normală. 

În mai 2020, Islanda anunța că a scăpat de COVID-19 și oamenii s-au întors la o viață normală, dar țara a fost lovită din nou de virusul SARS-CoV-2 în perioada verii, după ce doi turiști testați pozitiv nu au stat în izolare. Acum se pare că lupta cu pandemia a fost din nou câștigată.

În prezent, în Islanda nu mai sunt restricții, iar oamenii pot merge la restaurante și cluburi de noapte sau la evenimente, potrivit gândul.ro.

“Oamenii de știință au creat regulile, nu politicienii. Asta contează. Ei știu despre ce vorbesc, politicienii nu”, a spus Thorolfur Gudnason, epidemiologul șef al Islandei, care a precizat că s-a pregătit pentru această pandemie de 15 ani.

“Am decis imediat ce vom face: efectuăm teste, urmărim contactele și izolăm pe toți cei diagnosticați. Am făcut acest lucru agresiv, încă din prima zi”, a spus el.

Citește și: Femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida a avut un complice

Cristina Cioran este însărcinată pentru prima dată

De ce era goală femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida la „Acces Direct”

Cum arată Gina Pistol la doar câteva zile de la naștere

În Islanda au fost doar 6.144 de cazuri de COVID-19

De la începutul pandemiei de COVID-19, în Islanda, o țară cu 364.134 de locuitori, au fost înregistrat 6.144 de cazuri, iar 29 de persoane infectate cu noul coronavirus și-au pierdut viața.

În mai 2020, guvernul de la Reykjavik anunța că le va oferi turiștilor care sosesc pe singurul aeroport internaţional al ţării, Keflavik, posibilitatea de a fi testaţi pentru a scăpa de o perioadă de plasare în carantină de două săptămâni.

În cazul unui rezultat pozitiv al testării, care va fi cunoscut chiar în ziua sosirii, călătorii infectaţi urmau să fie plasaţi în carantină timp de cel puţin 14 zile. Călătorii trebuiau, de asemenea, să descarce o aplicaţie de urmărire, despre care guvernul islandez afirma că era folosită de 40% din populaţie.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!