Cercetătorii mexicani au creat o mască ce neutralizează virusul SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe

Cercetătorii de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM) au creat o mască pentru a neutralizat virusul SARS-CoV-2.

Cercetătorii mexicani susțin că virusul dispare în proporţie mai mare de 80% în decurs de opt ore atunci când încărcătura virală este mare.

Dacă este mai scăzută, durează doar două ore să dispară virusul SARS-Cov-2. În prezent se pot produce doar 200 de astfel de măști pe zi.

Citește și: Cristina Șișcanu a dezvăluit dieta cu care a reușit să slăbească 27 de kilograme

Actorii Lily-Rose Depp și Austin Butler, surprinși sărutându-se pe străzile din Londra

O tânără de 23 de ani și-a omorât în bătaie fiica de 3 ani. Motivul i-a șocat și pe anchetatori

Antonia și Vincenzo Castellano, reuniți pentru aniversarea fiicei lor, Maya

Cum a fost realizată masca ce neutralizează virusul SARS-CoV-2

Masca realizată de Universitatea Naţională Autonomă din Mexic se va numi SakCu. Sak înseamnă argint în limba mayaşă, iar Cu este simbolul chimic pentru cupru, potrivit știrileprotv.ro.

La contactul cu nanostratul de argint şi cupru, membrana SARS-CoV-2 se rupe şi ARN-ul lui este distrus. Astfel, chiar dacă SakCu este aruncată în mod necorespunzător, nu va reprezenta o problemă, pentru că nu este contaminată ca multe măşti care sunt aruncate, au explicat cercetătorii mexicani.

Masca de protecție este eficientă și în fața bacteriilor. În plus, aceasta este reutilizabilă. Până la zece spălări își păstrează proprietăţile biocide.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!