Volodimir Zelenski, despre situația celor 100.000 de oameni rămași în Mariupol: „Fără hrană, fără apă, fără medicamente. Sub bombardament constant”

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre situația din Mariupol, unde 100.000 de oameni trăiesc în condiții inumane.

„În oraş sunt aproximativ 100.000 de oameni”, a spus Zelenski, potrivit The Guardian. „În condiţii inumane. Într-un blocaj complet. Fără hrană, fără apă, fără medicamente. Sub bombardament constant”.

Zelenski a spus că în continuar caută să organizeze coridoare umanitare pentru locuitorii din Mariupol, însă eforturile sale au fost sabotate de bombardamentele neîncetate ale invadatorilor ruși, după cum relatează Libertatea.

Marți, armata rusă a capturat o coloană umanitară din Ucraina. Lucrătorii guvernamentali ucraineni și șoferul lor de autobuz au fost luați drept prizonieri.

„Astăzi, unul dintre convoaiele umanitare a fost capturat de ocupanți pe o rută amenajată lângă Mangush”, a spus Zelenski. „Angajații Serviciului de Stat de Urgență și șoferii de autobuz au fost luați prizonieri. Facem totul pentru a ne elibera oamenii și pentru a debloca circulația mărfurilor umanitare”.

Citește și: Ambasadorul rus la ONU susține că rușii bombardează „delicat” Ucraina: „Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate”

Citește și: Agenția Ria Novosti dezvăluie ideologia Kremlinului din spatele războiului din Ucraina: „Vom trăi din nou în URSS”

Citește și: Strigăt de ajutor din Mariupolul distrus de ruși: „Este secolul XXI și copiii mor din cauza deshidratării. Mor de foame și de sete”

Citește și: Ce spune bărbatul care duce de 20 de ani „un război personal” cu Putin: „Este obsedat de a fi o figură istorică precum Stalin”

Președintele ucrainean a mai spus că Ucraina a primit peste 100.000 de tone de ajutor umanitar în ultimele două săptămâni. Mai mult, el a vorbit marți cu Papa Francisc și l-a invitat să viziteze țara invadată violent de armata rusă.

„Cred că vom putea organiza această vizită importantă, care ne va sprijini fără echivoc pe fiecare dintre noi, pe fiecare dintre ucraineni”, a spus el cu privire la o posibilă vizită a lui Papa Francisc în Ucraina.

Totodată, Zelenski a vorbit și despre devotamentul neobosit cu care armata Ucrainei rezistă în fața forței ruse. „Vom munci, ne vom lupta în orice fel putem”, a zis acesta. „Până la sfârşit. Cu curaj. Peste tot. Cu energie deplină. Pentru rezultat. Cu toată puterea noastră. Şi nu vom obosi. Ne vom odihni când vom câştiga”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!