Ambasadorul rus la ONU susține că rușii bombardează „delicat” Ucraina: „Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate”

De Unica.ro, pe

Ambasadorul rus la ONU, Gennaldi Gatilov, susține că armata rusă bombardează „delicat” Ucraina, în pofida dovezilor care demonstrează contrariul.

Ghennadi Gatilov susține că Rusia nu a invadat Ucraina, că soldații ruși de acolo „desfăşoară operaţiuni militare limitate” și că armata rusă caută să bombardeze „delicat”, fără lovirea civililor, potrivit cotidianului francez Le Figaro, citat de News.ro.

„Suntem în favoarea opririi masacrului, dar trebuie să vă uitaţi la situaţia reală: masacrul este săvârşit de cealaltă parte, de radicalii ucraineni şi neonazişti”, a declarat Ghennadu Gatilov pentru postul elvețian RTS. „Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate, pentru că nu s-a putut tolera mai multă suferinţă pentru ruşii care trăiesc de 8 ani în Donbas”.

Ambasadorul rus a mai afirmat că informațiile apărute în presa occidentală sunt „distorsionate în multe feluri”, potrivit Libertatea: „Încercăm să (bombardăm) într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile. Avem un război informaţional. O mulţime de ştiri false sunt afişate pe ecranele de televiziune”.

Citește și: Agenția Ria Novosti dezvăluie ideologia Kremlinului din spatele războiului din Ucraina: „Vom trăi din nou în URSS”

Citește și: Strigăt de ajutor din Mariupolul distrus de ruși: „Este secolul XXI și copiii mor din cauza deshidratării. Mor de foame și de sete”

Citește și: Ce spune bărbatul care duce de 20 de ani „un război personal” cu Putin: „Este obsedat de a fi o figură istorică precum Stalin”

Citește și: Cine este generalul Mihail Mizințev, „favoritul lui Putin”: „A ordonat să bombardeze o maternitate, un orfelinat, un teatru, casele civililor”

În Ucraina, bombardamentele continuă în ziua 28 de război declanșat de Rusia. Rusia refuză să folosească termenul „război”, numind războiul „operațiune militară specială” de „demilitarizare”și „denazificare”. Un raport transmis de ONU susține că 953 de civili au murit de la începutul invaziei Ucrainei, iar alții 1.557 au fost răniți.

În orașul-port Mariupol, 100.000 de oameni sunt ținuți captivi, în condiții inumane. Orașul avea cândva 440.000 de locuitori. Viceprimarul Mariupolului, Serhi Orlov, a spus pe 17 martie că „în jur de 90% din clădiri au fost bombardate”. Mai mult, căile de comunicații au fost întrerupte, încercările de a livra alimente și medicamente au eșuat, iar evacuările sunt o misiune foarte dificilă, pentru că invadatorii ruși refuză să înceteze focul.

Mărturiile oamenilor care au reușit să evadeze sunt cutremurătoare. Victoria, o femeie de 27 de ani care a fugit din Mariupol către un sat aflat la 20 de kilometri distanță, a povestit pentru BBC că oamenii rămași în orașul de pe malul Mării Azov au rămas fără hrană și fără apă, chiar ea știind trei copii care au murit din cauza deshidratării.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!