Cum tratează soldații ruși femeile din Ucraina: „Strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 aprilie 2022, 17:38

Mai multe mărturii înfiorătoare din Ucraina arată că femeile de acolo sunt violate de soldații ruși, de multe ori sub amenințarea morții.

Deși trupele ruse s-au retras din jurul Kievului, în urma lor au lăsat morți, vieți rănite și traume greu de reparat. Avocatul Poporului, Liudmila Denisova, a spus că numărul victimelor nu poate fi numărat încă. Un reportaj BBC arată ororile prin care au trecut femeile de acolo.

Povestea unei femei violate de un soldat rus, al cărui soț a murit după ce a încercat să o apere

Anna, o femeie de 50 de ani care locuiește într-o zonă rurală liniștită, situată la 70 de kilometri vest de Kiev, a povestit că în data de 7 martie era acasă cu soțul ei, atunci când a intrat peste ei un soldat rus. „Sub amenințarea armei, m-a dus într-o casă din apropiere”, a povestit ea, citată de Libertatea. „Mi-a ordonat: «Dezbracă-te sau te împușc». A continuat să mă amenințe că mă va ucide dacă nu fac ce mi-a spus. Apoi a început să mă violeze”.

Femeia crede că a fost salvată de o unitate separată de soldați ruși, după cum a povestit: „În timp ce mă viola, au mai intrat patru soldați. Am crezut că sunt terminată. Dar ei l-au luat de acolo. Nu l-am mai văzut niciodată”. Când a ajuns acasă, și-a găsit soțul împușcat în abdomen. El încercase să fugă după ea să o salveze, dar a fost lovit de gloanțe. Două zile mai târziu, el a murit din cauza rănilor, neputând să ajungă la spital din cauza luptelor.

Povestind aceste lucruri pentru BBC, Anna nu s-a oprit din plâns. Ea este în contact cu spitalul local, care îi oferă sprijin psihologic. „Când au plecat, am găsit droguri și Viagra”, a mai spus aceasta despre soldații ruși. „Se drogau și de multe ori erau beți. Cei mai mulți dintre ei sunt ucigași, violatori și jefuitori. Doar câțiva sunt în regulă”.

Cazul unei femei din Ucraina care a fost violată și ucisă de atacatorii ruși

Câteva case distanță, o altă femeie a fost violată și ucisă, autorul fiind același ca în cazul Annei, potrivit vecinilor. Femeia avea în jur de 40 de ani. A fost scoasă din casă și dusă în dormitorul unei case din zonă, care fusese evacuată la începutul războiului.

Citește și: Întâmplare bizară între o săteancă din Ucraina și un soldat rus: „Mi-a furat și vasul de toaletă!”

Citește și: Cum s-au schimbat viețile adolescenților din Ucraina din cauza războiului: „Înțelegem că nu ne-am apreciat viața de zi cu zi, întâlnirile noastre cu prietenii și nici măcar o simplă plimbare”

Citește și: Asistență psihologică pentru familiile care se ascund în metroul din Kiev

Citește și: Va ceda Ucraina vreun teritoriu Rusiei? Ce a răspuns Volodimir Zelenski

În urma ororilor la care a fost supusă au rămas pete mari de sânge pe saltea și pe plapumă. Într-un colț, femeia a lăsat un bilet scris cu ruj pe o oglindă: „Torturată de persoane necunoscute, îngropată de soldații ruși”. Una dintre vecine, Oksana, a povestit: „Soldaţii ruşi mi-au spus că a fost violată şi că i-a fost tăiat gâtul. Au spus că era foarte mult sânge”.

Cazurile de viol nu sunt incidente izolate

Un alt caz înfiorător este cel investigat de Andrii Nebytov, șeful poliției din Kiev: „Pe 9 martie, mai mulți soldați ai armatei ruse au intrat în casa unui cuplu în vârstă de 30 de ani cu un copil mic. Soțul a încercat să își protejeze soția și copilul. Așa că l-au împușcat în curte. După aceea, doi soldați au violat-o în mod repetat pe soție. Ei plecau și apoi se întorceau. S-au întors de trei ori ca să o violeze. Au amenințat-o că, dacă se opune, îi vor face rău băiețelului ei. Pentru a-și proteja copilul, ea nu a opus rezistență”.

Avocatul Poporului, Liudmila Denisova, a descris mai multe cazuri similare: „Aproximativ 25 de fete și femei cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani au fost violate sistematic în timpul ocupației în subsolul unei case din Bucha. Nouă dintre ele sunt însărcinate. Soldații ruși le-au spus că le vor viola până la punctul în care nu vor mai dori să aibă contact sexual cu niciun bărbat, pentru a le împiedica să aibă copii ucraineni”.

Denisova a descris și o situație specifică: „O femeie în vârstă de 25 de ani ne-a sunat pentru a ne spune că sora ei de 16 ani a fost violată pe stradă, în fața ei. Ea a spus că ei strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!