Cum s-au schimbat viețile adolescenților din Ucraina din cauza războiului: „Înțelegem că nu ne-am apreciat viața de zi cu zi, întâlnirile noastre cu prietenii și nici măcar o simplă plimbare”

Viețile adolescenților din Kiev s-au schimbat radical din cauza războiului iscat de Rusia în Ucraina, iar poveștile lor sunt impresionante.

Alexander Motyl, profesor de științe politice la Rutgers University – Newark, a publicat în The Conversation fragmente din eseurile scrise de adolescenți din Ucraina despre cum le-a schimbat războiul cursul vieții și rutină. Adolescenții par să împărtășească același optimism când vine vorba de finalitatea războiului, ei crezând că Ucraina va ieși câștigătoare.

Eseurile au fost scrise direct în limba engleză, de către elevi din clasele a zecea și a unsprezecea de la o școală din Kiev, care au între 15 și 17 ani. Ele au fost scrise în perioada 14-18 martie 2022 și transmise de colega lui Alexander Motyl, pe care o numește N.M.

Alexander Motyl crede că elevii au învățat o lecție existențială cu adevărat importantă, și anume că „viața poate fi scurtată în orice moment și este imperativ să o trăiești la maximum”, după cum relatează Libertatea.

Citește și: Aproape 2.000 de copii din Ucraina au cerut să fie înscriși în învățământul din România

Citește și: Asistență psihologică pentru familiile care se ascund în metroul din Kiev

Citește și: Volodimir Zelenski, nou discurs emoționat. Ce a cerut președintele Ucrainei

Citește și: Atac cu rachete în gara din Kramatorsk, în timp ce civilii erau evacuați. „Zeci de morți și răniți”

Diana, una dintre adolescentele care au scris despre cum s-a schimbat viața ei din cauza războiului, a spus că „groaza nu poate fi eternă, sfârșitul va veni și va fi important pentru țara noastră”. „După victoria noastră, cu siguranță îmi voi întâlni toți prietenii și membrii familiei, voi spune cât de mult îi iubesc”, a subliniat tânăra. „

Ea a completat: „De asemenea, voi aprecia fiecare moment petrecut cu familia și oamenii din inima mea. Cu siguranță îmi voi ajuta țara să recupereze ceea ce a pierdut, voi face voluntariat și, după absolvirea școlii, voi intra în acea facultate care va fi utilă pentru Ucraina. Acum putem doar să sperăm și să ne rugăm pentru mai bine”.

La rândul său, Masha a vorbit despre lucrurile simple pe care cândva le lua de bune, și care astăzi par o utopie: „Astăzi situația din țara noastră este foarte grea și înțelegem că nu ne-am apreciat viața de zi cu zi, întâlnirile noastre cu prietenii și nici măcar o simplă plimbare… După toate aceste circumstanțe, viziunea ta despre viață s-a schimbat, începi să apreciezi ceea ce a fost obișnuit și plictisitor pentru tine. După război, vom fi cu toții oameni complet diferiți”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!