Asistență psihologică pentru familiile care se ascund în metroul din Kiev

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 08 aprilie 2022, 17:35

Familiile care se adăpostesc în stațiile de metrou din capitala Ucrainei, Kiev, sunt vizitate regulat de psihologi, pentru consiliere.

Informația a fost transmisă de administrația locală a Kievului, după cum relatează postul public ucrainean. „Psihologii efectuează consultații de grup și personale”, arată serviciul de presă al Administrației de Stat a orașului Kiev.

Aceeași sursă mai arată: „Oferă asistență femeilor, adolescenților și copiilor care se adăpostesc în stațiile de metrou. Sarcina principală este să-i ajute să facă față consecințelor emoționale ale crizei războiului, să-și recapete capacitatea de a-și gestiona viața”.

Mai mult, există o linie telefonică gratuită, valabilă 24 de ore pe zi (0800501212). Psihologul Ruslana Timofeeva, șefa Serviciului de Sprijin Social a spus, citată de Libertatea: „Psihologii noștri aduc copiilor în subteran liniște, confort și multă iubire”.

Citește și: Atac cu rachete în gara din Kramatorsk, în timp ce civilii erau evacuați. „Zeci de morți și răniți”

Citește și: Volodimir Zelenski, nou discurs emoționat. Ce a cerut președintele Ucrainei

Citește și: Copiii din Odesa își vând jucăriile pentru a ajuta armata Ucrainei: „Dorim ca Ucraina să învingă Rusia mai devreme”

Citește și: Papa Francisc, nou apel pentru încetarea războiului: „Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la cer”

Ea a adăugat: „Oferim sfaturi mamelor despre psihologia comportamentului copiilor, dar facem și cursuri cu copiii. Desenăm, lipim împreună cu eu, încercăm să-i facem să treacă peste frică și durere”.

Ruslana Timofeeva a povestit că mereu când coboară în subteran, are după ea o valiză cu jucării, creioane colorate, cărți de desenat și nu numai, întrucât caută să facă o „terapie prin artă pentru cei mici”.

Stația de metrou din Kiev a devenit adăpost pentru peste 15.000 de persoane de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei. Rămași fără case, acestea fiind distruse în bombardamente, sau speriați de posibilitatea unui nou atac, oamenii s-au retras în subteran.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!