Copiii din Odesa își vând jucăriile pentru a ajuta armata Ucrainei: „Dorim ca Ucraina să învingă Rusia mai devreme”

De Unica.ro, pe

Mai mulți copii din Odesa au decis să își vândă jucăriile pentru a ajuta armata Ucrainei să iasă învingătoare în războiul izbucnit de Rusia.

De trei săptămâni, Evhenia, Matei și alți doi colegi ai lor, toți în vârstă de nouă ani, își vând seturile de jucării și jucăriile de pluș. Ei au o tarabă volantă în centrul Odesei, pe care au decorat-o cu steagul Ucrainei, potrivit Suspilne Media.

„Strângem bani și îi predăm armatei”, a povestit Evhenia, citată de Libertatea. „Acum țara noastră este în război și dorim ca Ucraina să învingă Rusia mai devreme. Dăm banii strânși mamelor noastre, care îi oferă mai departe celor care au nevoie de ei”.

Cei patru copii au organizat acțiunea de caritate aproape de casele lor. Ei merg la tarabă după ce termină orele online, dar nu se sfiesc să meargă acolo și sâmbăta și duminica. „Lucrăm și în weekend, când suntem mai relaxați”, a spus Matei. Tot el a zis că în cazul alarme aeriene, grupul fuge către cel mai apropiat adăpost antibombă.

Citește și: Masacrul din Bucha. Un adolescent de doar 14 ani și-a privit tatăl ucis de un soldat rus

Citește și: Băiețelul de 4 ani, dispărut pe 10 martie când încerca să fugă din Kiev cu bunica sa, a fost găsit mort

Citește și: Papa Francisc, nou apel pentru încetarea războiului: „Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la cer”

Citește și: Vești bune: animalele de la grădina zoo din Harkov care urmau să fie eutanasiate vor fi preluate de voluntari

Oleksandra, mama Evheniei, a dezvăluit că banii strânși de copii sunt trimiși către asociațiile de voluntari care lucrează cu armata. De acolo, ei sunt folosiți în special pentru cumpărarea de materiale pentru confecționarea vestelor anti-glonț.

Evhenia a povestit cum a început totul: „A fost ideea lor, nimeni nu le-a impus ceva anume. Inițial, au venit cu noi la un centru de voluntariat, unde de făceau uniforme de camuflaj, apoi au decis să-și vândă propriile jucării sau să strângă altele, din donații, pentru a le vinde ca să obțină bani pentru armata noastă”.

Foto – Diana Pilgrim/Public Odesa (Suspilne Media)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!