Papa Francisc, nou apel pentru încetarea războiului: „Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la cer”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 06 aprilie 2022, 16:16

Papa Francisc a lansat un nou apel către Moscova să înceteze atacurile violente asupra Ucrainei, condamnând „masacrul de la Bucha”.

La finalul audienței sale săptămânale, în auditoriul Vaticanului, Papa Francisc a spus, conform Reuters: „Veștile recente din Ucraina, în loc să aducă ușurare și speranță, au adus noi atrocități, precum masacrul de la Bucha”.

Suveranul pontif a spus că „este din ce în ce mai îngrozitoare cruzimea împotriva civililor, femeilor și copiilor fără apărare”. El a adăugat, citat de Libertatea: „Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la cer și imploră: «Opriți acest război! Lăsați armele să tacă! Nu mai semănați moarte și distrugere»”.

Mai apoi, Papa a ridicat un steag ucrainean primit din Bucha, înnegrit și cu câteva cuvinte scrise pe el, arătându-l mulțimii de credincioși. În aplauzele oamenilor, el a zis: „Ieri, tocmai din Bucha, mi-au adus acest drapel. Vine din război, tocmai din acel oraș martir, Bucha”.

Citește și: Masacrul din Bucha. Un adolescent de doar 14 ani și-a privit tatăl ucis de un soldat rus

Citește și: Băiețelul de 4 ani, dispărut pe 10 martie când încerca să fugă din Kiev cu bunica sa, a fost găsit mort

Citește și: Secretarul general NATO: „În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o nouă ofensivă rusă”. Unde ar putea lovi rușii de data aceasta

Citește și: Vești bune: animalele de la grădina zoo din Harkov care urmau să fie eutanasiate vor fi preluate de voluntari

Ulterior, Papa Francisc a cerut unor copii refugiați care sosiseră marți din Ucraina să vină la el. „Acești copii au fost nevoiți să fugă pentru a ajunge pe un pământ sigur”, a spus acesta. „Acesta este rodul războiului. Să nu-i uităm și să nu uităm de poporul ucrainean”. Mai apoi, a dat fiecărui copil câte un ou de ciocolată cadou.

Nu este prima oară când Papa a vorbit despre războiul din Ucraina. În martie, el a cerut iertare în numele oamenilor care „continuă să bea sângele morţilor sfâşiaţi de arme”, ale căror mâini „create pentru a proteja s-au transformat în instrumente ale morţii”.

Cu același prilej, Papa l-a rugat pe Dumnezeu să „oprească mâna lui Cain” și a cerut iertare „dacă vom continua să ne ucidem fratele, dacă vom continua la fel ca Cain să scoatem pietrele de pe câmpul nostru pentru a-l ucide pe Abel”. În acest discurs a făcut referire la fiul cel mare al lui Adam și Eva, Cain, care și-a ucis fratele mai mic, pe Abel.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!