Secretarul general NATO: „În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o nouă ofensivă rusă”. Unde ar putea lovi rușii de data aceasta

De Unica.ro, pe

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a spus că se așteaptă la o nouă ofensivă din partea Rusiei asupra Ucrainei, de data aceasta în altă zonă.

Secretarul general NATO susține că Rusia se va reorienta către ocuparea completă a regiunii Donbas în săptămânile care urmează. În cadrul unei conferințe de presă susținute marți la Bruxelles, Jens Stoltenberg a explicat că alianța va continua să livreze arme Ucrainei. Totodată, el se teme că ororile comise de armata rusă în Bucha nu sunt singulare, potrivit BBC și CNN.

„Mă tem că vom vedea mai multe atrocități”, a fost răspunsul lui Stoltenberg atunci când jurnaliștii l-au rugat să comenteze masacrul descoperit după ce armata rusă a plecat din Bucha, un oraș din apropierea Kievului unde civilii au fost găsiți zăcând morți pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate la spate.

Înaintea unei întâlniri a miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg a precizat următoarele: „Acum vedem o mișcare semnificativă a trupelor rusești departe de Kiev pentru a se regrupa, reînarma, reaproviziona și pentru a-și muta atenția spre est”.

Citește și: Declarație surprinzătoare a unui oligarh rus apropiat de Putin: „E rușinos să te plângi de sancțiuni în timpul unei catastrofe umanitare”

Citește și: Animalele de la grădina zoologică din Harkov vor fi eutanasiate, după ce soldații ruși le-au distrus habitatul

Citește și: Joe Biden, despre Vladimir Putin: „Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut”

Citește și: Tot mai mulți jurnaliști ucraineni sunt răpiți și torturați de armata rusă

El a mai adăugat: „În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o nouă ofensivă rusă în estul și sudul Ucrainei pentru a încerca să cuprindă întregul Donbas și să creeze un pod terestru către Crimeea ocupată”.

Între timp, șefa Comisiei Europene a anunțat un set nou de sancțiuni împotriva Rusiei. Printre sancțiuni se numără următoarele, conform Libertatea:

  • interdicția de import de cărbune din Rusia în valoare de patru miliarde de euro pe an;
  • interdicția totală a tranzacțiilor pentru patru bănci rusești cheie;
  • interzicerea accesului navelor deținute sau operate de ruși în porturile UE, cu excepția celor care aduc produse alimentare, energetice sau cu ajutoare;
  • interdicția de import în valoare de 5,5 miliarde de euro, inclusiv pentru lemn, ciment, fructe de mare și băuturi alcoolice;
  • interdicția de export în valoare de 10 miliarde de euro, inclusiv pentru semiconductori de înaltă tehnologie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!