Ucraina, dispusă să renunțe la intrarea în NATO, cu anumite condiții. Anunțul făcut de ministrul de externe ucrainean

De Unica.ro, pe

Ministrul de Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, a spus că țara sa este dispusă să rămână în afara NATO, dar cu anumite condiții.

Dmitro Kuleba a spus că Ucraina este dispusă să rămână în afara NATO, dacă membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv Rusia, și toate țările vecine îi garantează „sistem de garanţii similar celui al NATO”, conform CNN.

Afirmațiile oficialului ucrainean au venit la câteva ore după întâlnirea avută în Turcia cu omologul său rus, Serghei Lavrov. În urma întâlnirii, nu s-au făcut progrese în deschiderea de coridoare umanitare, și nici în convenirea unei încetări a focului, după ce Rusia a pornit în urmă cu două săptămâni un război împotriva Ucrainei.

„Ce mi-a transmis (n.r. Lavrov) este că Rusia îşi va continua agresiunea până când Ucraina îi va îndeplini cererile”, a spus Kuleba, citat de Libertatea. „Şi această cerere este capitularea, ceea ce nu este acceptabil. Ucraina este puternică, ea luptă”. Cu toate astea, ministrul ucrainean a explicat că Ucraina este dispusă să caute soluții pentru a ajunge la o înțelegere cu Rusia.

Citește și: Ministrul de Externe al Rusiei continuă propaganda rusă: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”

Citește și: Șeful diplomației europene: NATO nu va participa la război, pentru că ar începe „al treilea război mondial, un război nuclear”

Citește și: Guvernul României, după isteria cu benzina: vom sancționa „orice încercare de a provoca dezechilibre şi induce dezinformări în spaţiul public”

Citește și: Un bărbat din Tecuci a cumpărat 1.000 de litri de motorină într-un container de plastic care s-a răsturnat pe șosea

Kuleba a mai spus că în Ucraina, există într-un vid de securitate și că „trebuie să gândim creativ cum să rezolvăm această problemă”. Tot el a mai spus că Ucraina știe că NATO nu este pregătită să acționeze colectiv pentru a opri războiul și a proteja civilii de invadatorii ruși: „Acest lucru ridică o întrebare. Cum să asigurăm securitatea Ucrainei de acum până la eventuala aderare la NATO”.

La rândul său, Lavrov a spus, după întrebederea cu Kuleba: „Nu plănuim să atacăm alte țări. Noi nu am atacat nici Ucraina”. În plus, el a spus că cei care trimit arme și mercenari în Ucraina vor răspunde pentru acțiunile lor.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!