Vrei să arăţi cu 10 ani mai tânără? Ia-ţi un căţel!

De Andreea Catrina, pe

Cercetătorii scoţieni au ajuns la concluzia că proprietarii de câini îmbătrânesc mai greu, datorită activităţii fizice regulate, pe care o practică alături de patrupezi.
Indiferent de distanţa parcursă zilnic, la plimbarea cu căţelul, stăpânii de animale se bucură de un psihic mai bun, au mai multă energie, sunt mai optimişti şi îmbătrânesc mai greu.

Cum se explică acest lucru?

„Dacă ai un câine acasă, nivelul tău de activitate fizică este echivalent cu al unei persoane cu zece ani mai tânără. Asta nu înseamnă neapărat că vei trăi cu zece ani mai mult, dar beneficiile nu ar trebui ignorate”, a declarat Zhiqiang Feng, cercetător la Universitatea St. Andrews, într-un interviu acordat tabloidului britanic Daily Mail.

Mai mult decât atât, se pare că stăpânii căţeilor sunt şi mai veseli, mai binedispuşi, au un risc mult mai mic de a suferi de depresie şi au o stare generală mai bună.

Cât despre activitatea fizică pe care stăpânii de căţei o practică, cercetătorii estimează că ar fi cu până la 12 la sută mai mare, comparativ cu persoanele care nu au un patruped. Iar dacă plimbarea se desfăşoară în grup, alături de alţi oameni şi alţi căţei, beneficiile cresc considerabil, mulţumită socializării.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!