Vedetele şi medicii sunt pro Botox

De Erika Chivu pe

Atât vedetele cât şi medicii esteticieni sunt de acord că Botox-ul este unul din cele mai bune tratamente anti-rid: eficient, neinvaziv, nedureros.
Nu numai vedetele autohtone folosesc intens Botox-ul. Şi staruri mult mai cunoscute, precum Madonna, Kylie Minogue, Kim Cattrall, Cher sau Sylvester Stalone, apelează la această metodă pentru a capăta un ten mai neted.

Medicii ne spun şi de ce: „Injecţiile cu Botox oferă posibilitatea unei dozări extrem de precise, oferind posibilităţi de tratamente pe zone stricte, cu efecte precise. Acest lucru face ca fiecare pacient să aibă parte de un tratament individualizat şi rezultate maxime”, explică dr. Calin Botoş.

Un alt avantaj este acela că tratamentul este neinvaziv, nedureros şi nu necesită o perioadă lungă de recuperare, pacientul putând reveni imediat la activităţile zilnice. „Botox-ul, atât în România cât şi în lume, deschide calea către noua chirurgie estetică care va fi injectabilă sau minim invazivă, va creşte adresabilitatea cât şi satisfacţia pacienţilor”, a declarat dr. Marek Vâlcu.

Medicul estetician Viviana Iordache foloseşte substanţa de 12 ani şi confirmă că ea „s-a dovedit sigură, eficace şi confortabilă pentru pacient. Efectul este rapid şi natural. Bine administrată, persoana pare mai tânară, mai proaspătă  şi mai relaxată, fără să se vadă că este tratată.”

Ce este Botox-ul?

Botox-ul este o substanţă injectabilă, bazată pe toxina botulinică, cea mai toxică substanţă cunoscută în prezent. În doze foarte mici, toxina are multe indicaţii medicale, însă este folosită cel mai mult în intervenţiile estetice. Injectată în anumiţi muşchi, îi „paralizează” temporar. Pentru că aceşti muşchi nu se mai pot contracta, este imposibil să realizezi anumite expresii faciale şi astfel ridurile existente încep să se estompeze. În plus, este împiedicată formarea de noi riduri.

Botox-ul este folosit pentru corectarea ridurilor din 2002, însă el a fost aprobat ca tratament pentru alte boli de peste 20 de ani. De curând a apărut pe piaţa din România un nou produs de acest tip, care se găseşte în cabinetele de chirurgie estetică.

Preţul unei injecţii variază între 150 şi 350 de euro, în funcţie de clinică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro