Valeriu Gheorghiţă: „Probabil mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-CoV-2”

De Unica.ro, pe

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a afirmat că peste jumătate din populația lumii va trece prin boală, dat fiind modul rapid în care se transmite varianta Omicron. Asta va duce la o fază endemică de evoluţie a bolii, ce ar putea determina renunţarea la majoritatea restricţiilor.

Varianta Omicron se răspândește extrem de repede în întreaga lume, iar Valeriu Gheorghiță este de părere că în perioada următoare foarte multă va fi infectată cu virusul Sars-CoV-2, iar asta va duce la o perioadă de endemie.

Citește și: Speak și Ștefania au COVID-19. „Într-adevăr, suntem pozitivi”

Jason Momoa și Lisa Bonet ar fi divorțat din cauza vaccinului COVID-19

Elton John are COVID-19. Cum se simte artistul

Cum se simte Giulia Anghelescu după vindecarea de COVID-19

Valeriu Gheorghiţă: „Probabil mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-CoV-2”

Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-CoV-2, ori coroborat cu faptul că peste 60% din populaţia la nivel global a primit cel puţin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza post pandemică, în perioada de endemie în care va conta foarte mult comportamentul individual, a declarat medicul militar, potrivit romaniatv.net.

Valeriu Gheorghiță este de părere că în această fază vor fi ridicate majoritatea restricțiilor.

Practic, cred că se va renunţa la majoritatea restricţiilor şi, din acel moment, fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlneşte, a celor apropiaţi, a bunicilor, a părinţilor vulnerabili. Cred că este momentul să înţelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecţii pe mai departe, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!